FRF a decis. Meciurile de fotbal ale echipei Vulturii Lugoj monitorizate cu un soft de ultima generatie

27 Octombrie 2015
lugojinfo.ro -Meciurile de fotbal ale echipei Vulturii Lugoj monitorizate cu un soft de ultima generatie foto: cetateanul.ro

Compania britanica Sport Integrity Monitor (SportIM) va pune la dispozitia Departamentului de Integritate si Antifrauda al FRF o monitorizare complexa a pietei pariurilor, la nivel global, pentru Liga 3 din Romania.

Datorita sistemului pe care SportIM il ofera in baza acestui parteneriat, Federatia Romana de Fotbal va putea verifica si descoperi in timp real anomalii in activitatea de pariuri, la nivel global, pentru meciurile din al treilea esalon.

”Mentinerea integritatii competitiilor de fotbal si combaterea potentialelor tentative de trucare a meciurilor reprezinta un obiectiv principal pentru Federatia Romana de Fotbal. Acest parteneriat cu Sport Integrity Monitor vine in completarea campaniei de preventie si educare, ”Fotbal curat”, pe care deja am demarat-o. Prin eforturile noastre incercam sa ne asiguram ca viitorul va fi unul in care jucatorii, suporterii si toti cei implicati in acest fenomen vor fi protejati de tentativele de trucare a jocurilor”, a declarat presedintele FRF, Razvan Burleanu.

Sport Integrity Monitor mai colaboreaza, printre altele, cu Federatia Engleza de Fotbal, Premier League, Federatia Scotiana de Fotbal, Euroliga de baschet. 

Proiectul contribuie la indeplinirea obiectivului specific 1.3 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din Romania 2015-2020, ”Imbunatatirea activitatilor-suport pentru sustinerea fotbalului de performanta”, avand in planul de actiuni ”Asigurarea integritatii jocului de fotbal”.