GYM PELE

Actiune pe soseaua de centura. Politistii lugojeni i-au tras pe dreapta pe soferii care se intorceau din strainatate

04 Martie 2022
Lugoj Info.ro -Politistii lugojeni i-au tras pe dreapta pe soferii care se intorceau din strainatate

Politistii rutieri din cadrul Biroului Rutier Lugoj au actionat pe DN6, Centura Ocolitoare a municipiului Lugoj, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a oboselii la volan.

Avand în vedere faptul ca în aceasta perioada traficul rutier a crescut, politistii rutieri din municipiul Lugoj au desfasurat o actiune preventiva pentru combaterea oboselii la volan, a anuntat IPJ Timis. Au fost opriti soferi care vin din strainatate, dar si soferi care se indreptau spre Occident. Cafeaua, ceaiul ori un pahar cu apa, a reprezentat surpriza oferita de politisti conducatorilor auto, care au fost sfatuiti sa nu se urce la volan obositi si sa conduca cu prudenta sporita. Gestul umanitar a adus bucurie si recunostinta în sufletele lor, iar politistilor sentimentul de multumire sufleteasca.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, politistii va recomanda:

  • La primele semne de oboseala întrerupeti deplasarea, parcati  autovehiculul într-un loc sigur si odihniti-va pana la refacerea capacitatilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranta;
  • Înainte de a pleca la drum odihniti-va cel putin opt ore;
  • Faceti o pauza la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcursi;
  • Atunci cand parcurgeti distante lungi, calatoriti, pe cat posibil, cu un partener care sa va observe semnele de oboseala sau, dupa caz, sa va preia locul.

Actiunile pe linie rutiera continua si în zilele urmatoare pentru constientizarea tuturor participantilor la trafic despre importanta respectarii normelor rutiere!