A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara „TRAIAN VUIA”

25 Martie 2022
Lugoj Info.ro -A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara ``TRAIAN VUIA``

S.N. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia S.A. a anuntat castigatorul licitatiei pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.).

service-lugoj

Proiectul include si realizarea lucrarilor de executare pentru edificarea unei constructii cu destinatia «Terminal plecari curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului”, denumire sub care a fost publicat pe SICAP în urma cu sapte luni.

Din cele sase asocieri constituite pentru ofertare initiala ai carui lideri au fost Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Constructii Romania, Elidiclau Prest si Constructii Erbasu, pentru etapa finala a licitatiei au fost selectati trei:  S.C. CONCELEX SRL Bucuresti, S.C. CONSTRUCTII ERBASU SRL Bucuresti si S.C. STRABAG SRL Bucuresti.

Oferta castigatoare este cea depusa de S.C. CONCELEX SRL Bucuresti.

Licitatia pentru noul terminal de plecari curse externe a fost lansata pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimata a lucrarilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limita de finalizare a constructiei este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafata construita de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghisee check-in, 6 porti de scanare automata a documentelor.

În continuare este în procedura licitatia pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier, pentru supervizarea lucrarilor de constructie pentru noul terminal. Valoarea estimata a contractului este de 600.000 lei fara TVA, iar patru firme interesate si-au depus ofertele pana ieri. Desemnarea se va face cel tarziu pana la data 26.04.2022.

Noua constructie va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începand din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafata totala de 4.383 mp iar investitia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.

Cladirile care constituie vechea infrastructura si care sunt utilizate si în prezent pentru deservirea pasagerilor, au fost realizate în etape succesive începand cu anul 1960 si sunt în exploatare din 28 februarie 1964.