INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Actiune de recrutare. Se scot la concurs posturi de soldati, gradati profesionisti sau rezervisti voluntari

30 Mai 2022
Lugoj Info.ro -Se scot la concurs posturi de soldati, gradati profesionisti sau rezervisti voluntari

Iti doresti o cariera militara?

Ministerul Apararii Nationale desfasoara prin Biroul informare - recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timis ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU”  activitatea de recrutare în vederea scolarizarii în institutiile de învatamant  militar, concomitent cu înscrierile pentru participarea la selectie în vederea încadrarii posturilor de soldati gradati profesionisti sau rezervisti voluntari scoase la concurs la nivel national.

Pentru anul de învatamant 2022-2023, tinerii timiseni mai au la dispozitie doar doua saptamani pentru înscrierea în vederea participarii la examenele ce se vor organiza pentru ocuparea celor 1180 de locuri prevazute la învatamantul postliceal militar în scolile militare de maistri militari si subofiteri apartinand  Ministerului Apararii Nationale .

Se pot înscrie tineri cu  varsta de cel mult 28 de ani împliniti în cursul anului 2022,  absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, iar termenul  limita pentru înscrierea candidatilor pentru aceasta categorie este 10 iunie 2022.

Înscrierea se poate face prin deplasarea la sediul Biroului informare - recrutare al Centrului Militar Zonal Timis ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU situat în Piata Libertatii nr. 7 sau prin accesarea platformei  de înscriere online, de pe site-ul  www.recrutaremapn.ro

Probele de selectie sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ si alergare pe distanta de 2000 m) si vor fi sustinute la Centrul zonal de selectie si orientare Alba Iulia.

Sustinerea probelor de verificare a cunostintelor  va avea loc în luna august la sediile scolilor militare de maistri militari si subofiteri .

10 iunie 2022 este de asemenea termen limita de  înscriere pentru cei care opteaza sa participe la selectia candidatilor la  îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. 871 este numarul posturilor scoase la concurs la nivel national (ofiteri, maistri militari, subofiteri si sodati-gradati) , varsta cuprinsa între 18 si 50 de ani pentru cei care opteaza în cadrul acestei categorii pentru posturile de soldati gradati si între 18 si 55 de ani pentru functiile prevazute cu grade de ofiteri, maistri militari si subofiteri. Criteriul privind nivelul studiilor absolvite se încadreaza între absolvirea cel putin a primilor doi ani  de studiu din învatamantul secundar superior pentru soldati-gradati si cel putin absolvirea studiilor universitare de licenta corespunzatoare prevederilor de studii  ale functiei  si în specializari corespunzatoare armei/seviciului sau specialitatilor militare pentru ofiteri.

Înscrierea se poate face doar la sediul Biroului informare - recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timis ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU situat în Piata Libertatii nr. 7,  loc în care cetatenii interesati vor fi informati cu privire la avantajele îndeplinirii seviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare si selectie, structurile desemnate sa execute selectia, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, precum si unitatea militara sau centrul de instruire în care urmeaza sa execute programul de instruire initiala, în situatia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

17 iunie 2022 este ultima zi în care cei care intentioneaza sa candideze pentru ocuparea unuia dintre cele 1049 de  posturi de soldati gradati profesionisti se pot înscrie la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timis ”GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU”

Principalele criterii de recrutare sunt reprezentate de :

- varsta cuprinsa între 18 ani împliniti, la data începerii programului de instruire, si cel mult 45 de ani împliniti, la data finalizarii programului de instruire si absolvirea cel putin a primilor doi ani  de studiu din învatamantul secundar superior în conditiile prevazute de Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Probele de selectie aptitudinala generala sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ si alergare pe distanta de 2000 m) si vor fi sustinute la Centrul zonal de selectie si orientare Alba Iulia. Candidatii declarati ”Admis” la selectia aptitudinala generala vor efectua examinarea medicala la Spitalul  Clinic Militar de Urgenta „Doctor Victor Popescu ” din Timisoara.

Detalii suplimentare pot fi obtinute  si la numerele de telefon 0256293757 sau 0750715067, de luni pana vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.