Imprimă această pagină

Bacalaureat 2022. Absolventii de liceu din Lugoj intra in examene

05 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Absolventii de liceu din Lugoj intra in examene

Examenul national de bacalaureat 2022 (prima sesiune) începe luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competentelor, programate în intervalul 6 - 16 iunie.

Lugoj Info Online Publicitate

Probele de evaluare a competentelor se vor sustine astfel:

  • 6 - 8 iunie: Proba A - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana;
  • 8 - 9 iunie: Proba B - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna;
  • 8 - 10 iunie: Proba D - evaluarea competentelor digitale;
  • 14 - 16 iunie: Proba C - evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala.

Evaluarea competentelor lingvistice pentru limba romana, limba materna si limba moderna, precum si a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de catre doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectiva la clasa si un alt cadru didactic, de aceeasi specialitate, din unitatea de învatamant). În cazul în care nu exista cadre didactice de specialitate în unitatea respectiva de învatamant, care pot fi desemnate în comisia de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau acestea se afla în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectati din alte scoli.

Rezultatele obtinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana, în limba materna si într-o limba de circulatie internationala nu se exprima prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator, în functie de grilele nationale sau europene. De asemenea, rezultatele evaluarii la proba de evaluare a competentelor digitale se exprima tot prin stabilirea nivelului de competenta, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu si în conformitate cu prevederile  metodologiei de examen.

În situatia în care un candidat refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, se considera ca acesta nu a sustinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidatilor în salile de examen cu manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu. Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba si literatura romana. Proba obligatorie a profilului este programata marti, 21 iunie, fiind urmata miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului si specializarii. Proba la Limba si literatura materna se va desfasura joi, 23 iunie.

Afisarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (pana la ora 12:00). Pentru depunerea contestatiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeasi zi. Afisarea rezultatelor finale este prevazuta în data de 1 iulie.

Examenul national de bacalaureat se considera promovat de catre absolventii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate probele scrise si au fost notati cel putin cu 5 la fiecare dintre acestea, obtinand cel putin media 6 la probele scrise.

 

Citeste si: