GYM PELE

Toate salile sunt supravegheate audio-video. Incepe sesiunea august - septembrie 2022 a examenului national de bacalaureat

15 August 2022
Lugoj Info.ro -Incepe sesiunea august - septembrie 2022 a examenului national de bacalaureat

Zeci de absolventi ai claselor a XII si a XIII-a s-au înscris la ce-a de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an.

Examenul este programat incepand de marti si la Lugoj. Probele se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

Probele de evaluare a competentelor (lingvistice si digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu exceptia zilelor de 27 si 28 august).

Afisarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - GDPR), va avea loc în data de 31 august (pana la ora 12:00). Contestatiile pot fi depuse în aceeasi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atat în format clasic/letric, cat si electronic. În acest sens, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip în care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei este finala si poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în sali fiind permis pana la ora 8:30. 

Lucrarile scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru scheme si desene vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita în sala de examen.

Beneficiaza de prelungirea timpului de lucru alocat (cu maximum doua ore), candidatii pentru care s-a aprobat aceasta solicitare de catre Comisia Judeteana de Organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii emise de Ministerul Educatiei cu privire la asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente de vedere, deficiente de auz si tulburari de neurodezvoltare.

Toate salile de examen au în dotare camere functionale de supraveghere video si audio.

Este interzisa introducerea în salile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul în sali cu orice tip de lucrari: manuale, dictionare, notite, însemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi în aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni.

Ministerul Educatiei pune la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil în perioada 16 - 18 august, între orele 8:00 - 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00.

Nota minima de promovare - pentru fiecare proba - este 5 (cinci), iar media finala ce trebuie obtinuta pentru a încheia examenul cu succes este cel putin 6 (sase).