INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

(FOTO-VIDEO) Timisul va fi decolmatat, iar malurile vor fi consolidate si refacute. Lucrarile in zona insulei Cotu Mic ar trebui sa fie gata la finalul lunii mai

24 August 2022
Lugoj info.ro -Timisul va fi decolmatat, iar malurile vor fi consolidate si refacute foto: Lugoj Info.ro

Administratia Bazinala de Apa Banat a anuntat ca lucrarile demarate in urma cu cateva saptamani in zona insulei Cotu Mic decurg conform planului.

Acest lucru se intampla chiar daca in ultimele zile vremea nu a fost tocmai prielnica pentru interventii in albia raului Timis. Reprezentantii ABA Banat au precizat pentru Lugoj Info.ro ca in zona Cotu Mic, A.B.A. Banat executa mai multe tipuri de lucrari si anume:

  • lucrari de decolmatare a cursului de apa Timis pe o lungime de 350 m, cu excavatorul, rezultand un volum de terasamente de aproximativ 9200 mc.
  • lucrari de consolidare si refacere a malurilor pe o lungime de 180 m, fiind necesare circa 4300 tone piatra bruta.

“Pentru realizarea lucrarilor de decolmatare sunt necesare lucrari de defrisare a vegetatiei arborescente si arboricole specifice zonei respective. Mentionam ca pentru acestea, avem acordul Directiei Silvice Timis care a efectuat marcajele aferente, cu respectarea legislatiei silvice. Lucrarile mai sus mentionate sunt necesare a fi facute pentru înlaturarea efectelor produse de viiturile înregistrate în anii precedenti, pentru asigurarea sectiunii de scurgere a apei si ca actiuni preventive de aparare împotriva inundatiilor pe tronsonul insulei din cartierul Cotul Mic situata între malurile cursului de apa Timis. Aceste lucrari sunt executate de catre Administratia Bazinala de Apa Banat si Primaria Municipiului Lugoj, fiind încheiat un protocol de colaborare, prin care ABA Banat asigura utilajele si personalul necesar, iar Primaria Municipiului Lugoj asigura combustibilul si materiale necesare lucrarilor. Conform protocolului de colaborare, lucrarile se vor finaliza cel tarziu pana în 31.05.2023”, au anuntat reprezentantii ABA Banat.