Copiii sunt in siguranta. Politistii rutieri au verificat microbuzele, dar si soferii care ii duc pe copii la scoala

09 Septembrie 2022
Lugoj Info.ro -Politistii rutieri au verificat microbuzele, dar si soferii care ii duc pe copii la scoala foto: IPJ Timis

Biroul Politiei Rutiere Lugoj a facut zeci de controale, pentru a vedea daca vehiculele si soferii care transporta elevii la scoala sunt in regula.

service-lugoj

In prima faza, sectiile de politie din zona Lugojului au primit instructiuni clare pentru efectuarea unor astfel de controale inainte de inceperea scolii. Politistii au verificat toate mijloacele de transport la garaj, iar odata cu inceputul anului scolar, vehiculele au fost oprite in trafic pentru controale mai amanuntite, au anuntat politistii lugojeni. Echipele de la rutiera sustin ca au verificat nu numai documentele, ci si daca soferii au consumat alcool sau droguri. Oamenii legii au anuntat ca verificarile s-au incheiat fara constatarea unor abateri, insa actiunile vor continua pe parcursul intregului an. Obiectivul principal al acestor controale vizeaza evitarea unor incidente sau accidente in care sa fie implicati copiii care merg sau se intorc de la scoala. Ultimul accident de acest fel in apropierea Lugojului a fost inregistrat in vara anului 2016. Atunci, cu cateva saptamani inainte de incheierea cursurilor, o fetita a murit la Bodo, dupa ce a traversat strada prin loc nepermis, la cateva clipe dupa ce a coborat dintr-un microbuz. Accidentul s-a petrecut chiar in fata casei unde locuia minora.