INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Copii orfani batuti si obligati sa munceasca intr-o localitate de langa Lugoj. Procurorii si trupele speciale au ridicat trei persoane

19 Octombrie 2022
Lugoj Info.ro -Copii orfani batuti si obligati sa munceasca intr-o localitate de langa Lugoj foto: IPJ Timis

Perchezitii la Fadimac.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Timisoara, efectueaza trei perchezitii domiciliare, in localitatea Fadimac, comuna Balint, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunii de trafic de minori in forma agravata, urmand a fi puse in executare trei mandate de aducere.

“In cauza s-a retinut ca, in perioada 2020 – 2022, doua persoane, sot si sotie, in calitate de asistenti maternali, impreuna cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau indeplinirea de servicii in mod fortat, patru persoane vatamate minore, cu varste cuprinse între 12 si 16 ani, care se aflau in plasament la acestia. Pe parcursul celor doi ani de zile, asistentii maternali nu ar fi acordat ingrijirea, ocrotirea, educarea si intretinerea necesara persoanelor vatamate minore, care ar fi fost obligate sa presteze zilnic activitati fizice solicitante, in cadrul exploatatiei agricole detinute de persoanele banuite. In masura in care persoanele vatamate minore refuzau sa mai indeplineasca activitatile dispuse, acestea ar fi fost agresate fizic de catre cei care ii exploatau.”, a anuntat IPJ Timis.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Timisoara - Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate, S.C.C.O. Caras - Severin, precum si al jandarmilor din cadrul G.M.J. Timisoara si I.J.J. Timis.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.