Incepe inregistrarea tuturor imobilelor in Cartea Funciara. Patru comune din zona Lugoj sunt printre primele din tara care beneficiaza de cadastru gratuit

11 Noiembrie 2015
lugojinfo.ro - Patru comune din zona Lugoj sunt printre primele din tara care beneficiaza de cadastru gratuit

Patru comune din zona Lugoj se afla printre primele unitati din tara care vor beneficia de serviciile Programului National de Cadastru si Carte Funciara.

Conform anuntului facut de Ministerul Dezvoltarii, lucrarile de cadastru general din cadrul Programului National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023 vor incepe in primele 63 de comune. Printre aceste comune se numara si patru unitati teritoriale din Timis, acestea fiind: Bethausen, Bara, Balint si Secas. In aceste conditii, locuitorii din aceste comune vor beneficia de cadastru gratuit in perioada urmatoare. Programul National de Cadastru si Carte Funciara se desfasoara in perioada 2015-2023 si are ca obiectiv inregistrarea gratuita a imobilelor din 2.337 de Unitati Administrativ Teritoriale situate in mediul urban și rural, in sistemul integrat de cadastru si carte funciara si eliberarea certificatelor pentru inscrierea in cartea funciara. Finantarea pentru lucrarile de cadastru general va fi asigurata din veniturile proprii ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.