joi, 18 aprilie 2024
6.9 C
Lugoj
spot_img

Va deveni un adevarat magnet pentru turisti. Lacul Surduc inclus pe lista de proiecte finantate prin PNRR

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Obiectivul face parte dintr-un proiect national propus de ANAR, care vizeaza modernizarea a 20 de baraje aflate in administrarea “Apelor Romane”, proiect in valoare de peste 200 milioane de euro. Banii urmeaza sa fie asigurati printr-o finantare in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

“Investitia este justificata atat de necesitatea adaptarii la schimbarile climatice, cat si de importanta lucrarii hidrotehnice pentru comunitate: acumularea Surduc asigura alimentarea cu apa a populatiei Timisoarei si a zonei din imprejurimi , avand rol si in reducerea riscului la inundatii.

– Vor fi inlocuite echipamentele hidromecanice ale barajului, cat si instalatiile de actionare ale acestor echipamente. Noile echipamente hidromecanice vor asigura debitul ecologic aval de acumulare.

– Vor fi asigurate sisteme automate pentru functionarea echipamentelor hidromecanice.

– Vor fi create insule plutitoare verzi, deoarece zona este recunoscuta ca atractie, nu doar turistica, ci si avifaunistica, cu o diversitate de pasari acvatice ce se adapostesc aici pe timpul iernii.”, a anuntat Adminsitratia Nationala “Apele Romane”.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII