INCHIRIERE HALE LUGOJ

Evoluția Ruletei de la mitul chinezesc la mediul online

06 Decembrie 2022
Lugoj Info.ro -Evoluția Ruletei de la mitul chinezesc la mediul online

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri și este prezentă în mod proeminent în absolut fiecare cazinou stradal sau online.

Pentru a înțelege cum a ajuns Ruleta să fie în topul preferințelor jucătorilor din întreaga lume, trebuie să-i explorăm originile.

Originile jocului sunt învăluite în mister. Cea mai populară versiune acceptată este cea care face referire la matematicianul Blaise Pascal, care lucra la o mașină cu mișcare perpetută. Se întâmpla în secolul al XVII-lea. Cu toate acestea, sunt dovezi care arată că ruleta era jucată și de civilizațiile antice.

Istoria ruletei

Mulți oameni cred că ruleta se bazează pe un vechi joc de masă chinezesc care presupunea aranjarea a 37 de figurine de animale într-un pătrat magic cu numere care însumează 666. Jocul a fost descoperit de călugării dominicani care au fost profund implicați în toate aspectele vieții chinezești și a fost adus ulterior către Europ, cu mici modificări.

Din păcate, nimeni nu poate găsi informații specifice despre cum a fost jucat de fapt jocul original chinezesc. Călugării ar fi schimbat aspectul, făcând pătratul un cerc și adăugând un slot special pentru numărul zero. Problema cu această poveste este că chiar și cea mai veche ruletă franceză avea atât un slot zero, cât și un dublu zero, așa că întreaga teorie a „jocului chinezesc antic” nu este probabil adevărată. Totuși, este adevărat că numerele de pe ruleta însumate fac 666 – ceea ce este destul de criptic, iar unii considerând ruleta ca fiind jocul Diavolului. Cu toate acestea, Ruleta nu are nimic mistic în ea.

Franța, țara de origine a ruletei

Sunt mituri și voci care aduc în discuție și ideile cum că romanii sau grecii antici ar fi pus bazele ruletei, însă tot creditul este luat de Franța. Ruleta este, fără îndoială, de origine franceză, de unde și numele.

Cu toate acestea, designul și modul de joc sunt influențate clar de două jocuri destul de asemănătoare, populare în Europa secolului al XVII-lea. Au fost numite „Roly Poly” și „Even-Odd”, și ambele implicau învârtirea unei roți și pariarea pe rezultatul învârtirii. Blaise Pascal a fost un jucător celebru, așa că, fără îndoială, știa despre ele în timp ce crea versiunea sa a roții cu mișcare perpetuă.

La acea vreme, jocurile de cazinou nu erau populare printre europeni pentru că erau interzise sau limitate. O primă prezența a ruletei într-un cazinou a fost semnalată în vremea Prințului Charles de Monaco. Acesta a decis să deschidă mai multe săli de jocuri, iar ruleta era prezentă în toate.

În consecință, jocul a devenit foarte popular în rândul aristocraților și al regalității. Ruleta prezentă în cazinourile clasice din acea vreme este foarte asemănătoare cu cea pe care o cunoaștem în zilele noastre. Numerele au fost și sunt de la 1 la 36, ​​au fost și sunt buzunare cu zero și dublu zero, iar culorile erau și sunt roșu și negru.

Ruleta Europeană și Ruleta Americană

Grație a doi francezi, Fancois și Louis, astăzi avem Ruleta Europeană. Cei doi au eliminat buzunarul cu doi de zero, scăzând avantajul casei la 2.7%. În comparație, ruleta cu buzunar zero și dublu zero oferă un avantaj de 5,26% cazinoului.

Ruleta americană a apărut în secolul al XIX-lea, odată cu debarcarea coloniștilor europeni în Louisiana, iar comunitatea jocurilor de cazinou din America au optat pentru varianta cu zero și dublu zero. În ciuda avantajului crescut al casei, americanii se bucurau destul de mult de ruleta. Cu toate acestea, în cele din urmă și-au pierdut interesul și au început să practice jocuri pe care le puteau controla mai bine, cum ar fi blackjack-ul.

Popularitatea Ruletei a continuat să crească chiar și în perioada controversată din perioada 1900 – 1990, când regimurile din acele vremuri au limitat sau au interzis jocurile de cazinou în mai multe țări europene.

Ruleta online

După anul 1990, odată cu evoluția internetului și schimbarea regimurilor de conducere, cazinourile online au început să câștige tot mai mult teren, iar Ruleta s-a bucurat de un real succes și de o popularitate cum nu a mai avut până în acel moment.

Cei pasionați de Ruletă nu mai erau nevoiți să iasă din casă și să meargă la cel mai apropiat cazinou stradal. Internetul le oferea șansa de a practica jocul preferat chiar din confortul propriului cămin, iar acest avantaj a dus la creșterea rapidă în popularitate a ruletei.

Este adevărat că nimic nu se compară cu atmosfera, cu sunetele sau cu ambientul dintr-un cazinou stradal, însă cazinourile online oferă mai multă liniște și un control mai bun asupra timpului petrecut la joc. Jucătorii se pot concentra mai mult pe strategia de joc, fără a putea fi distrași de zgomotele prezente în cazinourile clasice. De asemenea, jocurile online sunt complet automatizate, deci nu trebuie să acordați atenție constantă dealer-ului, al celorlalți jucători sau a acțiunilor făcute de alții din jurul mesei.

În ceea ce privește cotele și corectitudinea generală a jocului, există instituții speciale care se asigură că jocurile pe care le puteți practica într-un cazinou online nu sunt manipulate în niciun fel. Toate cazinourile care au licență și certificare sunt sigure și garantate de autorități. În plus, veți obține informații utile cu privire la cea mai bună probabilitate la ruletă, plăți și alte lucruri importante.

Ruleta live

Pentru a oferi o experiență complexă și cât mai apropiată de cea din cazinourile clasice, cazinourile online au investit foarte mult în tehnologia de ultimă generație și au reușit să implementeze inclusiv ruleta online jucată live, cu dealer real. În cadrul ruletei live, jucătorii pot interacționa între ei și chiar cu dealerul. Ritmul este dat de dealer, nu de sistemul computerizat. Practic se păstrează stilul de joc din cazinourile clasice, dar se practică din confortul de acasă ca în cazul ruletei online.

Astfel, cazinourile online au câștigat tot mai mulți jucători și pasionați de gambling prin jocurile computerizate sau cele live, oferind mai multe variante de joc și experiențe diverse. Totodată, platformele digitale au implementat și un sistem de bonusuri, premii și sisteme de fidelizare cu mult peste ceea ce pot oferi cazinourile stradale.

Ruleta continuă să fie unul dintre cele mai practicate jocuri de cazinou, iar astăzi este mai accesibilă ca niciodată. Indiferent de mediul în care alegeți să vă încercați norocul la ruletă, nu uitați că în majoritatea cazurilor regulile sunt aceleași. Chiar dacă ruleta este strict un joc bazat pe hazard și nu există strategii dovedite pentru a o învinge, se pot aplica diferite pariuri ce pot crește șansele de câștig sau pot diminua pierderile. Jucați cumpătați!