INCHIRIERE HALE LUGOJ

Un vis neimplinit al lui Boldea, va fi transformat in realitate de Buciu. Vom afla, in cateva saptamani, cine va reface cazarma de pe strada Banatului

13 Ianuarie 2023
Lugoj info.ro -Un vis neimplinit al lui Boldea, va fi transformat in realitate de Buciu foto: Lugoj Info

PRIMARUL ALES al Lugojului, Claudiu Buciu, a anuntat ca a fost lansata licitatia care va stabili firma ce va reabilita cazarma de pe strada Banatului.

Astazi (nr. vineri) s-a lansat licitatia pentru lucrarile aferente proiectului Centrului Cultural Multifunctional, ce va fi amenajat in cladirea fostei cazarme de pe strada Banatului. Prin lucrarile de interventie asupra imobilului, se propune generarea unui spatiu multifunctional - Centru Cultural-Multifunctional al Municipiului Lugoj, care va acomoda spatii pentru diverse activitati socio-culturale (precum expozitii, ateliere de creatie, cursuri de instruire, etc.), ducand la regenerarea zonei si la cresterea calitatii vietii populatiei.”, a anuntat primarul ales. Buciu a explicat si cum sunt impartite sumele.

“Valoarea totala estimata a contractului care urmeaza sa fie atribuit in urma derularii procedurii, este de 20.575.755,36 lei fara TVA si este formata din:

- cheltuieli pentru amenajari pentru protectia mediului si aducerea terenului la starea initiala: 28,335.40 lei;

- cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii 75,420.57 lei;

- cheltuieli pentru constructii si instalatii: 18,267,041.52 lei;

- cheltuieli pentru montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale 105,967.24 lei;

- cheltuieli pentru utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj 1,793,670.00 lei;

- cheltuieli pentru dotari 206,655.00 lei;

- cheltuieli pentru organizare de santier 98,665.63 lei.

Lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an.”, a precizat primarul ales.

 

Refacerea cazarmei de pe strada Banatului a fost gandita de vechea administratie, insa proiectul a fost lasat deoparte, din cauza ca nu s-a gasit finantare. Boldea chiar a prezentat la un moment dat un filmulet, in care prezenta “marea transformare”. Primarul ales, Claudiu Buciu, a considerat ideea una buna, a actualizat proiectul si a accesat fondurile necesare pentru aceasta constructie. Banii au venit anul trecut, iar acum se trece la refacerea cladirii, care ar trebui sa fie finalizata pana la sfarsitul anului. Alte lucrari au vizat o parte din cladire, unde Boldea a intentionat sa mute sediul DASC. Acolo lucrarile au inceput, insa firmele care s-au ocupat de refacere nu s-au mai inteles si au abandonat contractul. Buciu este de parere ca si acele lucrari trebuie facute, astfel ca, acolo trebuie investiti bani de la bugetul local, restul cladirii fiind reabilitat prin fonduri UE.