sâmbătă, 15 iunie 2024
15.9 C
Lugoj
spot_img

Sfaturi pentru alegerea instalatorului în programul Casa Verde

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Acum, că s-a publicat lista cu firmele instalatoare care sunt autorizate de AFM să desfășoare lucrările de instalare a sistemelor fotovoltaice, mulți dintre cei aproape 90.000 de beneficiari caută cea mai bună variantă din toate punctele de vedere.

Pentru a veni în ajutorul beneficiarilor, recomandăm respectarea sfaturilor obiective de mai jos și utilizarea tabelului pentru identificarea celei mai capabile și de incredere companii pe care să o alegeți.

Sfaturi importante în alegerea instalatorului

1Alegeți o firmă din apropierea domiciliului dumneavoastră

Încercați să alegeți o firmă din apropierea locului unde are loc instalarea. Gandiți-vă că în 10 ani un sistem electric compus din mai multe echipamente poate pune și probleme de service. Ce se intamplă dacă apelați la o firmă aflată la cateva sute de kilometri departare?

2. Verificați firmele respective

E important să verificați firmele din perspective obiective: căutați vechimea pe piață, cifra de afaceri, numărul de angajați, portofoliul de lucrări etc. Aceste lucruri se pot verifica foarte simplu, în cateva secunde, pe site-urile listafirma.ro sau termene.ro.

In județul Timiș, recomandăm Spy Shop prin intermediul SolarWest, o companie cu vechime pe piață și experiență considerabilă în zona sistemelor fotovoltaice, care lucrează cu producători de renume, asigurând lucrări calitative.

3. Verificați minim 3 firme, recomandat ar fi 5

Obligatoriu verificati minim 3 firme instalatoare, însă recomandarea noastra ar fi chiar 5. Astfel puteți avea o imagine clară, de ansamblu, asupra pieței.

4. Verificați echipamentele propuse pentru instalare

Verificați obligatoriu producătorii echipamentelor ce vă sunt propuse spre instalare. Există pe piață o mulțime de producători „no name”. Aceste produse sunt de obicei mai ieftine cu 20% față de echipamentele brandurilor consacrate, precum Huawei sau Canadian Solar.

5. Utilizați tabelul de mai jos pentru o analiză cât mai obiectivă a firmei

Tabelul de mai jos vă va ajuta să faceți o alegere cât mai obiectivă a firmei care va face instalarea sistemului dumneavoastră. Acordați un punctaj de la 1 la 5 (5 fiind maximul) pentru fiecare poziție pe care se află firmele supuse verificării. Ce mai apropiată firmă de locuința dumneavoastră primește 5 puncte, iar cea mai departată 1 punct. Cea mai mare cifră de afaceri, numărul de angajați și vechimea cea mai mare pe piață, de asemenea primesc 5 puncte. Cea mai buna ofertă financiara 5 puncte, iar ce mai slabă 1 punct.

Tabel de analiza

Exemplu de analiza

După cum vedeți, Firma 3 a adunat un punctaj de 22 de puncte, e cea mai bine clasată și e prima pe care ar trebui să o luați în considerare.

Cu ajutorul acestui tabel și a procesului de evaluare, veți putea face o alegere informată și obiectivă a firmei care va instala sistemul fotovoltaic în locuința dumneavoastră, asigurându-vă astfel că veți beneficia de un sistem de înaltă calitate și performanță, dar si la un pret corect.

Sfat Bonus! Înainte de a face o alegere finală, nu ezitați să discutați cu fiecare firmă, să clarificați întrebări și să obțineți oferte detaliate. De asemenea, puteți să vă consultați cu alți proprietari de locuințe care au deja instalate sisteme fotovoltaice pentru a afla despre experiențele lor și recomandările personale.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Ghid complet pentru a alege sandale de damă faine de tot

Toată lumea ar trebui să dețină cel puțin o...

Mergeți la vot! Tentativă și vot multiplu cercetate de polițiștii lugojeni

Polițiștii lugojeni au declanșat cercetările în două dosare penale...

Cum faci placa de păr aliatul tău de nădejde în materie de îngrijire și coafare a părului

În era modernă a îngrijirii personale, tehnologia a adus...