Peste 150 de magazine si restaurante din Lugoj riscau sa fie inchise. Gafa uriasa a administratiei Boldea reparata in ultimul moment

28 Ianuarie 2016
lugojinfo.ro -Peste 150 de magazine si restaurante din Lugoj riscau sa fie inchise foto: lugojinfo.ro

Gafa uriasa a administratiei Boldea. Patronii de magazine si restaurante s-au trezit imediat dupa Anul Nou cu adrese in care erau instiintati ca trebuie sa depuna la Primaria Lugoj mai multe documente pentru vizarea acordurilor de functionare.

Administratia locala ii instiinta pe aceasta cale ca trebuie sa depuna documentele pana cel tarziu pe 31 ianuarie, numai ca, in ciuda eforturilor facute, oamenii nu au putut obtine documentele. ”Ne-au trimis adresele si ne-au amenintat cu amenzi si inchiderea activitatii. Am fost la ISU si ne-au spus ca nu ne dau autorizatiile de pe o zi pe alta si am aflat cu stupoare ca nu ne vom incadra in termen. Am vorbit cu cei de la Primarie si ne-au spus ca nu au ce face, ca asa a stabilit primarul. Din 160 de unitati doar 6 au depus documentele pana miercuri”, a declarat pentru lugojinfo.ro unul dintre patronii revoltati. Chiar si primarul a realizat ca e o problema, astfel ca pe ordinea de zi a sedintei de joi s-a decis corectarea de urgenta a erorii, astfel ca patronilor li s-a dat un nou termen, si anume 31.03.2015. Modificarea a fost facuta rapid si pe site-ul Primariei Municipiului Lugoj, care informeaza ca “agentii economici care desfasoara la punctele de lucru situate in Municipiul Lugoj, exercitii comerciale, in conformitate cu Legea 650/2002, ca pana la data de 31.03.2016, se vizeaza toate acordurile de functionare eliberate anterior. Pentru vizare se vor prezenta urmatoarele documente conform HCL nr. 128 din 28.12.2015:

  • Certificat de inmatriculare;
  • Act constitutiv (Statut);
  • Certificat constatator pentru sediu si punct de lucru;
  • Extras C.F. din care sa rezulte ca destinatia spatiului corespunde cu activitatea propusa;
  • Actul detinerii legale a spatiului;
  • Document eliberat de ISU privind securitatea la incendiu – Autorizatie conform H.G. nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu, modifica, sau negatie;
  • Planul de situatie cu încadrarea in zona a imobilului in care se desfasoara exercitiul comercial;
  • Declaratie pe proprie raspundere conform Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, modificata si completata.

Termenul de vizare a acordurilor de functionare este 31.03.2016.

Nevizarea acordurilor de functionare se sanctioneaza cu amenda si suspendarea activitatii.

In cazul in care unitatea a fost inchisa, se vor aduce acte din care sa rezulte acest lucru”, au anuntat reprezentantii Primariei Lugoj.