Primarul din Criciova la un pas sa piarda mandatul. Deocamdata a pierdut in prima faza procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI)

17 Octombrie 2016
lugojinfo.ro -Primarul din Criciova la un pas sa pierda mandatul foto: debanat.ro

Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au respins luni actiunea formulata de catre primarul din Criciova impotriva unui raport facut de Agentia Nationala de Integritate.

service-lugoj

ANI a anuntat cu cateva zile inainte de alegerile din iunie ca primarul “s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016, intrucat a detinut simultan atat functia de viceprimar si ulterior pe cea de primar, cat si functia de administrator al S.C. TRANS CATANA S.R.L. (in perioada 29 iunie 2012 – 25 octombrie 2012) si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul „CATANA CRISTIAN-IOSIF PERSOANA FIZICA AUTORIZATA” (in perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016), incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d)  si g) din Legea nr. 161/2003”. Chiar si acuzat de inspectorii de integritate, Catana a candidat si l-a spulberat pe contracandidatul sau Dorin Cornean. Asadar, dupa sentinta de luni raportul de evaluare al ANI ramane valabil, insa Catana mai are la dispozitie varianta apelului. Daca va pierde si in apel, Catana pierde functia de primar.