Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Seminar sustinut de specialistii ADR Vest la Lugoj. Patronii care doresc sa acceseze fonduri europene vor afla exact cum pot obtine bani pentru dezvoltare

15 Februarie 2017
lugojinfo.ro - Patronii care vor sa acceseze fonduri europene vor afla exact cum pot obtine bani pentru dezvoltare foto :banatulazi.ro

Timp de doua saptamani Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) organizeaza o serie de seminarii de informare, dedicate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, in diferite orase din Regiunea Vest.

Prin acest demers, ADR Vest isi propune sa vina in sprijinul companiilor private (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) interesate de accesarea fondurilor nerambursabile acordate in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, prezentand participantilor la seminarii Ghidul Solicitantului si conditiile specifice pentru accesare. Pentru a participa in cadrul seminariilor organizate de ADR Vest si pentru a asigura o buna organizare logistica a acestora, este necesara completarea formularului de inscriere. Participarea in cadrul acestor seminarii este gratuita. Specialistii ADR Vest se vor afla la Lugoj pe data de 27 februarie, la ora 14, intalnirea cu administratorii sau patronii lugojeni urmand sa se desfasoare in una dintre salile cinematografului.

 ***

Microintreprinderile din Regiunea Vest pot depune cereri de finantare în cadrul apelului de proiecte 2.1.A/2016 – Microintreprinderi pana in data de 27 aprilie 2017 (ora 12:00), apelul de proiecte fiind deschis in acest moment. Apelul este de tip competitiv (finantare nerambursabila se acorda in functie de punctajul obtinut de fiecare proiect in cadrul etapelor de evaluare si in limita alocarii financiare disponibile), iar cererile de finantare se pot depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS.

Prin acest apel de proiecte sunt sprijinite activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare de servicii, precum si dotarea microintreprinderilor cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie sa fie situat in mediul urban.

 ***

In cadrul apelului de proiecte POR/102/2/2 microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii din Regiunea Vest vor putea depune cererile de finantare, in vederea solicitarii fondurilor nerambursabile, in perioada 23 februarie 2017 (ora 12:00) – 23 august 2017 (ora 12:00). In funcție de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului, depunerea proiectelor poate fi suspendataa, insaa nu mai devreme de primele 2 luni ale apelului. Depunerea proiectelor se va face tot prin aplicatia electronica MySMIS, in cadrul apelului de proiecte 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. La fel ca in cazul apelului destinat exclusiv microintreprinderilor, apelul dedicat pentru intreprinderile mici si mijlocii este si el de tip competitiv.

Pot solicita fonduri nerambursabile microintreprinderile, intreprinderi mici sau intreprinderile mijlocii (acestea inclusiv din mediul rural) care isi propun sa:

1.     Construiasca/extinda spatii de productie/servicii;

2.     Doteze compania cu active corporale, necorporale, inclusiv cu instrumente de comercializare on-line;

3.     Implementeze procese de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii;

4.     Internationalizeze (participare, in afara granitelor Romaniei, la targuri/misiuni comerciale/expozitii in calitate de expozant).

Kuhntop