Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Ministrul Transporturilor si sefii CNAIR au verificat lucrarile. Vinerea viitoare se deschide bucata de autostrada de la Traian Vuia la Margina

17 Februarie 2017
lugojinfo.ro -Ministrul Transporturilor si sefii CNAIR au verificat lucrarile

Cei 15 kilometri din tronsonul 2 al autostrazii Lugoj-Deva vor fi dati in sfarsit in folosinta la finalul saptamanii viitoare.

Reprezentantii constructorului au declarat pentru lugojinfo.ro ca se dorea deschiderea circulatiei inca de pe 17 februarie, dar mai trebuie facute cateva mici retusuri. Initial, sefii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si-au dat acordul pentru deschiderea drumului vineri seara, insa constructorul a solicitat un termen pentru a putea muta parapetii de beton si gheretele paznicilor care sunt amplasate pe drum. Sefii CNAIR, dar si constructorul au considerat ca termenul de o saptamana este suficient, mai ales ca s-au gasit si mici retusuri de facut pentru ca circulatia sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Asadar, incepand cu data de 24 februarie autostrada Lugoj-Deva va fi mai lunga cu 15 kilometri. Prelungirea autostrazii va scapa de problemele de trafic orasul Faget, soferii care doresc sa mearga spre Deva urmand sa coboare de pe autostrada la nodul rutier de la Margina. Bucata de drum a fost vizitata vineri si de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care l-a avut alaturi pe directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita. Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 km ai lotului 2 al autostrazii, alaturi de Comisia întrunita în vederea realizarii inspectiei tehnice, inspectie premergatoare realizarii receptiei la terminarea lucrarilor. Comisia a constatat ca mai sunt necesare lucrari de efectuat, una din probleme fiind si lipsa a 3200 metri liniari de santuri. În ceea ce priveste garantia lucrarilor, aceasta a fost extinsa de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformitati ale lucrarilor de terasament. Auditul de siguranta rutiera pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva (15 km) a fost realizat în luna februarie 2017. Anterior, în luna decembrie 2016, au fost montati senzori în corpul terasamentului autostrazii, însa primele citiri relevante au fost facute în ianuarie si februarie, acestea indicand o comportare normala a constructiei. “Acest lot era imposibil de receptionat în luna decembrie, asa cum fusese anuntat. Autostrada va fi deschisa imediat ce specialistii vor considera ca îndeplineste toate conditiile pentru siguranta circulatiei. Responsabilii din CNAIR care nu îsi asuma problemele aparute si care nu m-au informat corect, trebuie sa suporte consecintele, iar constructorii care lucreaza în Romania trebuie sa înteleaga ca statul roman este un partener serios, care îsi asuma obligatiile. Acelasi lucru îl asteptam, însa, si de la partenerii nostri”, a declarat Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

 

Kuhntop