Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Acuzat ca a semnat contracte cu sotia. Primarul din Manastiur, Ioan Curuti, acuzat de conflict de interese

17 Martie 2017
lugojinfo.ro -Primarul din Manastiur,Ioan Curuti acuzat de conflict de interese foto: lugojinfo.ro

Primarul comunei Manastiur, Ioan Curuti, risca sa isi piarda mandatul de primar dupa ce a fost gasit de Agentia Nationala de Integritate in conflict de interese.

Curuti este acuzat ca a semnat mai multe contracte intre Primarie si o asociatie la care sotia lui era membru fondator si vicepresedinte al Consiliului Director. ”În perioada detinerii mandatului de primar 2008 – 2012, a semnat si aprobat mai multe contracte (de administrare si concesiune), precum si documentele aferente acestora, încheiate între Primaria comunei Manastiur si Asociatia Proprietarilor de terenuri „ARTEMIS” Manastiur, asociatie în cadrul careia sotia persoanei evaluate detine calitatea de membru fondator si a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Director.  
Astfel, persoana evaluata a încalcat dispozitiile art. 70, art. 71 si art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozitiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, a anuntat ANI. Ioan Curuti nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la aparare. „Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizeaza ANI.

Kuhntop