Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Nici nu se putea altfel. Intrarile in orasul dominat de palate si scandaluri tiganesti vor fi ornamentate cu kitschuri

11 Iulie 2017
lugoj info.ro - Intrarile in orasul dominat de palate si scandaluri tiganesti vor fi ornamentate cu kitschuri foto: lugojinfo.ro

Dupa ani de zile in care promitea ca va face in asa fel incat intrarile in Lugoj sa le arate trecatorilor ca  au ajuns intr-un oras european, primarul Francisc Boldea pare sa fi renuntat la idee.

Zilele trecute, aproape de cea de-a 69 –a aniversare a zilei de nastere, a venit cu o ideea care a starnit hohote de ras. Primarul a anuntat ca intrarile din oras vor fi marcate cu litere gigant, iar constructiile vor fi luminate cu leduri. Lasand la o parte faptul ca administratia locala nu a fost in stare sa intretina vechile monumente amplasate la limita orasului, ideea septuagenarului pare o confirmare a faptului ca in 2018, an in care Romania împlineste o suta de ani de stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, Lugojul va arata mai rau ca niciodata. Ideea vine parca sa confirme faptul ca intr-un oras dominat de palate tiganesti si scandaluri petrecute ziua in amiaza mare nici nu se putea lua o decizie mai proasta. Pentru a nu ne face de ras Boldea ar fi trebuit macar sa observe cum trateaza acest subiect autoritatile locale din alte orase importante. Pentru ca, asemeni miilor de lugojeni, speram totusi ca monumentala idee sa nu fie pusa in practica, ii dam edilului cateva exemple care s-ar putea sa ii schimbe viziunea:

* La Alba Iulia, la intrarile in oras sunt amplasate monumente de semnalizare noi, acestea cuprinzand  reprezentarea grafica a stemei orasului Alba Iulia, precum si numele localitatii.

* Sibiul are amplasate la intrarile in oras elemente cu simboluri medievale.

* Resita si-a reabilitat vechile simboluri de la intrarile în oras, care amintesc de traditia siderurgica a comunitatii.

* Ploiestiul are la intrarile în oras placute cu 'Bine ati venit în orasul lui Caragiale!'.

* La Targu Jiu intrarile sunt marcate prin panouri cu chipul lui Brancusi, alaturi de mesajul 'Orasul lui Brancusi'

* Constanta are amplasate cateva case la intrarea in oras

* De asemenea, la Slobozia vor fi montate locomotive iesite din uz pentru a le reaminti trecatorilor ca zona este una renumita in agricultura

* Timisoara are montata la intrare o " poarta " gigant pe care este scris: „Timisoara, orasul declansarii Revolutiei romane din decembrie 1989”

 

Kuhntop