Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Trei proiecte de infrastructura au obtinut finantare de la Bruxelles. Peste 300 de milioane de euro sunt destinate lucrarilor la tronsoanele de autostrada Lugoj-Deva si Lugoj-Timisoara

25 Iulie 2017
lugoj info.ro -Trei proiecte de infrastructura au obtinut finantare de la Bruxelles foto : lugojinfo.ro

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat ca Uniunea Europeana  a aprobat finantarea a 3 proiecte de infrastructura rutiera pentru Romania.

Corina Cretu, comisarul pentru politica regionala, a alocat 407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru investitii în trei proiecte de infrastructura rutiera, care vor îmbunatati interconectarea si, într-un orizont apropiat, vor duce la crestere economica si crearea de noi locuri de munca în vestul Romaniei.

'Aceste proiecte, finantate de Uniunea Europeana, au triplul obiectiv de a îmbunatati securitatea rutiera, de a contribui la dezvoltarea economica a regiunilor vizate si de a consolida coeziunea teritoriala din Romania', a argumentat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiti în construirea sectiunii dintre localitatile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T), dar si în infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele...). Timpul necesar deplasarii automobilistilor între cele doua orase va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei sectiuni din drumul national 6, ce leaga orasele Alexandria si Craiova, în sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora.

Nu în ultimul rand, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare în zona Timisoara.