Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Parinti si profesori ingrijorati. Deschiderea strazii Dunarii ar fi fost facuta la interventia unui consilier local care nu mai e dispus sa ocoleasca cateva sute de metri

30 August 2017

Val de critici la adresa administratiei Boldea care a decis sa deschida strada Dunarii aflata la cativa metri de Scoala Gimnaziala Nr 3.

Grandent
Sofer ro-ger

Anuntul facut intr-un ziar local apropiat PSD si sustinut financiar din banii lugojenilor a starnit mania parintilor care cer explicatii primarului Francisc Boldea. Lugojenii care au luat atitudine sustin ca primarul nu s-a consultat cu conducerea scolii si nici cu parintii, lucru de neinteles, mai ales ca se pune in pericol viata a sute de copii. ”Este revoltator ca din nou nu suntem chemati sa ne spunem parerea. Acolo invata o gramada de copii. Asteptam sa vedem primul accident pentru a ne cere scuze si sa gasim vinovati soferii sau copiii? Vreau sa ne spuna cei care au avizat deschiderea strazii ce vizibilitate au copiii care pleaca de la scoala si merg spre Posta. Avem chioscurile peste drum, de unde copiii isi cumpara mancare… Chiar nu mai gandeste nimeni in orasul asta si toata lumea doar da din cap la ideile de-a dreptul cretine ale primarului?”, scrie revoltat un parinte. Angajatii Primariei Lugoj sustin ca deschiderea strazii s-ar fi facut la cererea unui consilier local, apropiat al primarului Francisc Boldea, care s-ar fi plans de faptul ca este nevoit sa ocoleasca cateva sute de metri pentru a ajunge la Primarie. Contactat de lugojinfo.ro Ioan Barboni a declarat ca nu a sustinut asa ceva si ca decizia a fost luata in comisia de circulatie. ”E adevarat ca am garaj acolo pe strada. Acolo e garajul de 50 de ani. Acum daca s-a luat decizia ce sa facem? O sa ne supunem. Nu am nicio treaba cu deschiderea circulatiei”, a declarat Barboni. Foarte interesant este faptul ca, din cate se pare, decizia a fost luata cu acordul Biroului Politiei Rutiere Lugoj si asta desi trotuarele practic nu exista, iar iesirea in strada 20 Decembrie se face exact intr-o trecere de pietoni, astfel ca, cel mai probabil, aceasta va fi mutata ori la stanga, ori la dreapta. Ramane de vazut ce urmeaza odata cu deschiderea strazii.