Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Boldea MINTE cand spune ca solicitarea catre Ministerul Apararii s-ar fi facut in baza unui tabel intocmit in fals !

19 Februarie 2018
Lugoj Info .ro -Boldea MINTE cand spune ca solicitarea catre Ministerul Apararii s-ar fi facut in baza unui tabel intocmit in fals ! foto : Lugoj Info.ro

Acuzatii penibile si minciuni, cu asta se ocupa mai nou primarul Lugojului, Francisc Boldea.

In mai multe materiale de presa raspandite prin intermediul unor siteuri controlate de catre primar si acolitii sai, unii dintre apropiati avand probleme penale, Boldea sustine ca oamenii din cartierul Militari nu ar fi semnat tabelul prin care se solicita un raspuns cu privire la situatia drumului din cartier, din partea Ministerului Apararii Nationale. Disperarea primarului este de neinteles in conditiile in care oamenii au primit un raspuns clar ca proprietarul este dispus sa ofere drept de servitute iar in acest caz nu mai trebuie cheltuiti cei peste un milion de euro. Adrian Gherga, unul dintre locatarii din cartierul Militari, a inaintat catre institutiile de presa din Lugoj o scrisoare deschisa in care doreste sa lamureasca situatia cu privire la acuzatiile lui Boldea.

 “ 1.  Contrar celor afirmate de domnul Boldea, solicitarea catre M.A.P.N. nu s-a facut pe baza unui tabel fals. Actiunea locuitorilor Cartierului Miltari a constat in intocmirea a doua solicitari distincte: una adresata Consiliului Local al Municipiului Lugoj si prin care se aducea la cunostinta acestuia adevaratele probleme cu care ne confruntam (niciuna dintre probleme nefiind rezolvata pana in momentul de fata), si cealalta, adresata M.A.P.N., prin care solicitam un punct de vedere referitor la problema accesului in cartier. Fiecare dintre cele doua adrese au fost semnate de un numar de 26 de locuitori ai Cartierului Militari. Prin urmare, afirmatia ca s-ar fi folosit „tabelul cetăţenilor din cartier, prin care s-a cerut întâlnirea de la ei, din cartier” si ca „in faţa lui s-a pus o adresă către MAPN” reprezinta o afirmatie neconforma cu realitatea. Pentru o mai buna informare a domnului Boldea, va aducem la cunostinta faptul ca cele doua solicitari au fost intocmite in comun, de catre cei 26 de semnatari. Nu cunoastem la care dintre locuitori s-a referit domnul Boldea cand a afirmat ca „oamenii din cartier nu recunosc că au făcut solicitarea asta către Minister”, dar in mod cert acestia nu sunt locuitori ai Cartierului Militari.

   2.   Dreptul de servitute reprezinta un drept consfintit prin lege, drept la care locuitorii Cartierului Militari nu doresc sa renunte. Este evident ca locuitorii Cartierului Militari doresc sa aiba acces la casele lor, uzand de dreptul de servitute, indiferent ca proprietarul se numeste M.A.P.N. sau Primaria Lugoj. Prin urmare, afirmatia potrivit careia „oamenii din cartier nu vor drept de servitute”, reprezinta o afirmatie irationala.  

   3.   Este inacceptabil faptul ca aceste afirmatii vin tocmai din partea persoanei care are atat obligatia, cat si posibilitatea legala de a ne rezolva problemele cu care ne confruntam in cartier. De asemenea, este regretabil faptul ca domnul Boldea se foloseste de numele nostru in bataliile sale politice. Nu suntem nici PSD-isti, nici PNL-isti, nici PMP-isti, nici USR-isti, ci locuitori ai Municipiului Lugoj, platitori de taxe si impozite. Locuitorii Cartierului Militari nu doresc ce doreste domnul Boldea, ci doresc sa li se respecte dreptul de acces in cartier si sa li se rezolve de catre Municipalitate problemele cu care se confrunta in cartier.

 ADRIAN GHERGA, IN NUMELE LOCUITORILOR CARTIERULUI MILITARI