Fara precedent. Retim se implica in schimbarea administratorului asociatiei din Micro IV care se opune semnarii unui contract cu firma timisoreana

17 August 2018
Lugoj Info.ro-Retim se implica in schimbarea administratorului asociatiei din Micro IV care se opune semnarii unui contract cu firma timisoreana

Decizie cel putin ciudata a RETIM, la Lugoj.

Unul dintre reprezentantii firmei a declarat intr-o emisiune de la televiziunea locala ca i-ar fi sfatuit pe unii membri sa ia masuri si sa il schimbe pe administratorul asociatiei din cartierul Micro IV. Motivul il constituie faptul ca administratorul, Cornel Hutanu, pentru ca nu este de acord cu unele puncte, refuza sa semneze contractul prin care Retim sa ridice gunoiul din cartier. Reactia angajatului Retim este una discutabila si indica faptul ca societatea desemnata sa gestioneze gunoiul menajer forteaza o relatie comerciala cu un posibil client, lucru greu de inteles pentru o firma de aceasta talie.

Reprezentant RETIM: Refuza si astazi sa faca contract si atunci am zis sa il lasam in plata Domnului si in lumea lui, ca n-ai cu cine! La acea asociatie si la acel domn presedinte, sotia dumnealui care e secretara-administrator, si n-ar prea fi corect legal, dar e problema lor, au fost vizitati si de catre politia locala si de catre Garda de mediu, tocmai pe acest subiect.

Moderator: Si ce masuri s-au luat?

Reprezentant RETIM: Politia Locala, mai nimica. Nu stiu ce masuri au luat cei de la Garda de mediu. Probabil o sa ii amendeze pe baza faptului ca nu au un contract de salubritate. La toti membrii din acea asociatie, care m-au sunat, le-am spus, domnilor, eu ca sa inchei un contract individual cu Dumneavoastra conform legii salubritatii care ma guverneaza pe mine, sunt doua modalitati, ori iesi din asociatie, dumneata individual, faci dovada ca nu mai esti membru in asociatie, ori va adunati toti membrii din asociatie si mergeti peste acel presedinte si ii spuneti: noi te-am ales, noi te schimbam! I-am indemnat pe toti sa faca chestia asta. Se pare ca din comoditate nu s-au adunat toti sau suficienti cat sa il schimbe si atunci, inca, problema tergiverseaza.”

Cornel Hutanu, administratorul asociatiei sustine ca nu doreste sa intre in polemica cu reprezentantul Retim, Laurentiu Avram si afirma ca el nu face altceva decat sa respecte legea. Hutanu subliniaza faptul ca incheierea unui contract presupune o intelegere intre semnatarii contractului, ori Retim nu discuta termenii si vine cu un contract standard care poate fi aplicat peste tot in tara, iar el nu este de acord ca punctele sa nu poata fi analizate. Atitudinea Retim a ridicat semne de intrebare inca de la sosirea la Lugoj, reprezentantii firmei avand o comunicare nu tocmai prietenoasa cu lugojenii urmarindu-se doar partea financiara si mai putin prestarea unor servicii de calitate. In ultimele luni, lugojenii au sesizat de mai multe ori modul deficitar in care Retim isi face treaba.