Imprimă această pagină

Dispret. Viceprimarul PSD, Cristian Galescu, a parasit sala in momentul in care consilierii au luat decizia de a rezolva situatia apei menajere deversate in Timis

13 Noiembrie 2018
Lugoj Info.ro -Viceprimarul PSD, Cristian Galescu, a parasit sala in momentul in care consilierii au luat decizia de a rezolva situatia apei menajere deversate in Timis foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Consilierii locali au discutat marti intr-o sedinta de urgenta despre cum se poate evita valul de amenzi care de cativa ani se abate asupra Meridian 22 si risca sa afecteze si bugetul local.

Sufocata de amenzi, societatea comerciala aflata in subordinea Consiliului Local este in imposibilitatea de a-si mai reveni, iar PNL si PMP au solicitat rapid o intrevedere a consilierilor si au cerut aderarea municipiului nostru la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis. Solutia este cam singura la indemana sa poata pune la adapost bugetul local aflat in pericol datorita situatiei fara iesire a Meridianului. Desi nu au purtat discutii inainte de sedinta, majoritatea consilierilor au inteles ca problema nu mai poate fi amanata si au votat aderarea la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis. Dupa acest episod, lucrurile ar trebui sa se limpezeasca in sensul in care operatorul ADIAC Timis, Aquatim, ar urma sa preia statia de epurare, sa aduca la parametri apa deversata in Timis, intr-un timp foarte scurt si sa puna capat amenzilor de zeci de mii de lei pe care le incaseaza Meridian 22. Sedinta extraordinara de marti nu a fost una lunga, insa a fost consemnat un moment cel putin bizar: in timp ce consilierii se pregateau de vot, viceprimarul PSD, Cristian Galescu, a parasit sala, spre surprinderea colegilor sai, si fara niciun fel de explicatie, atitudinea sa tradand dezinteresul pe care acesta il manifesta fata de problema statiei de epurare. Galescu a refuzat si in urma cu cateva zile sa le raspunda reporterilor unui post de televiziune la cateva intrebari punctuale pe tema statiei. Tot in cadrul sedintei, singurul consilier USR s-a abtinut de la vot. Decizia de marti nu are niciun efect asupra persoanelor responsabile de cheltuirea banilor alocati pentru refacerea statiei de epurare, ci, din contra, preluarea obiectivului de catre Aquatim va scoate din nou in evidenta proportiile dezastrului de la Jabar.

Citeste si: