GYM PELE

Sentinta definitiva dupa aproape patru ani de procese. Primarul din Criciova isi pierde mandatul de primar cu cateva luni inainte sa ii expire

22 Ianuarie 2020
Lugoj Info.ro -Primarul din Criciova isi pierde mandatul de primar cu cateva luni sa ii expire

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul facut de primarul din Criciova, Cristian Catana, la o decizie a ANI prin care era declarat in incompatibilitate.

Sentinta dictata la mijlocul lunii noiembrie a ajuns in sfarsit la Prefectura Timis, astfel ca locuitorii comunei Criciova vor fi condusi, pana la alegerile locale, de catre viceprimar. Prefectura va anunta incheierea mandatului detinut de Catana cu doar cateva luni inainte de alegerile locale. Agentia Nationala de Integritate a anuntat cu cateva zile inainte de alegerile din iunie 2016 ca primarul “s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016, intrucat a detinut simultan atat functia de viceprimar si ulterior pe cea de primar, cat si functia de administrator al S.C. TRANS CATANA S.R.L. (in perioada 29 iunie 2012 – 25 octombrie 2012) si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul „CATANA CRISTIAN-IOSIF PERSOANA FIZICA AUTORIZATA” (in perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016), incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d)  si g) din Legea nr. 161/2003”. Chiar si acuzat de inspectorii de integritate, Catana a candidat si l-a spulberat pe contracandidatul sau Dorin Cornean.