Parabo Market

Lucrarile incep imediat dupa evaluarea tuturor pagubelor. Refacerea digului de la marginea Lugojului, printre prioritatile sefilor de la “Apele Romane”

23 Iunie 2020
Lugoj Info.ro -Lucrarile incep imediat dupa evaluarea tuturor pagubelor

Responsabilii in gestionarea situatiei ivite in urma inundatiilor de la sfarsitul saptamanii trecute s-au intalnit la Timisoara.

Discutiile i-au pus la aceeasi masa pe reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul de Timis, Liliana Onet, Ervin Molnar, directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane si Caius Mihai Parpala, noul director al Administratiei Bazinale de Apa Banat. “În cadrul discutiilor s-au abordat probleme legate de inundatiile din judet, respectiv despre investitiile necesare pentru consolidarea malurilor si a digurilor din Timis. A reiesit faptul ca exista deschidere pentru a sprijini proiectele de investitii din judetul Timis, atat cele în derulare, cat si alte proiecte mai vechi. Totodata, dupa ce va trece aceasta perioada de coduri meteorologice si de inundatii, se va face o evaluare a pagubelor si se vor aproba lucrari de investitii, începand cu digul din aval de Lugoj – cel la care s-a produs o bresa la sfarsitul saptamanii trecute”, a anuntat Prefectura Timis intr-un comunicat de presa ."În prezent, specialistii nostri fac evaluari asupra lucrarilor hidrothenice de pe raul Timis. Cele mai bune solutii le voi înainta ministerului de resort si vor putea constitui baza proiectelor de investitii viitoare care vor fi derulate în zona Banatului", a declarat Ervin Molnar, director general Apele Romane.