Boldea a fost preocupat sa cheltuie banii lugojenilor pe bautura si pe lautari. Primaria Lugoj nu a alocat nici un leu pentru bursele elevilor

19 Octombrie 2020
Lugoj Info.ro -Boldea a fost preocupat sa cheltuie banii lugojenilor pe bautura si pe lautari foto: Redesteptarea.ro

Administratia condusa de Francisc Boldea si-a batut joc cu varf si indesat si de elevii cu rezultate bune la invatatura.

Miruna Lugoj

Societatea Academica din Romania in colaborare cu Avocatul Poporului au publicat un Raportul privind acordarea burselor scolare pentru elevi la nivel national în anul scolar 2019-2020 in care Lugojul este mentionat ca fiind una dintre administratiile care a gasit de cuviinta ca in acest an sa nu aloce bani pentru copiii care invata bine la scoala. In 2020, Lugojul este mentionat in cadrul raportului alaturi de primarii precum Bara, Balint, Secas, Bethausen sau Boldur. In timp ce pentru elevi nu s-au gasit bani, Primaria Lugoj condusa inca de Francisc Boldea a cumparat in luna iulie zeci de sticle de bauturi alcoolice, iar in urma cu cativa ani un control al Curtii de Conturi Timis a scos in evidenta faptul ca banii lugojenilor erau folositi pentru chefuri cu lautari sub sigla PSD. Conform legii, exista 4 tipuri de burse de care elevii pot beneficia:

  • Bursele de performanta sunt acordate elevilor cu premii la olimpiade si concursuri. (locul I, II sau III la olimpiade, concursuri, competitii sportive – faza nationala/calificare lot concursuri internationale)
  • Bursele de merit sunt pentru elevii care au media generala a anului anterior peste 8,50 sau care au obtinut locul I, II sau III la olimpiade, concursuri, competitii sportive – faza judeteana. 
  • Bursele de ajutor social sunt destinate elevilor orfani, celor care sufera de boli grave, navetisti si elevii proveniti din familii cu un venit/persoana sub 630 de lei pe luna (50% din salariul minim pe economie).
  • Bursele de studiu sunt destinate elevilor care în mod cumulativ au media generala peste 7 si venitul/membru de familie sub salariul minim pe economie.