Primarul luat la misto de patronii firmelor de deszapezire. Buciu mizeaza pe experienta proprie in deszapezirea Lugojului, pentru aceasta iarna

10 Noiembrie 2020
Lugoj info.ro -Primarul luat la misto de patronii firmelor de deszapezire foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu s-a trezit intr-o situatie neplacuta in momentul in care a solicitat oferte de la mai multe firme, pentru deszapezirea orasului.

Buciu a fost refuzat pe rand de cei care se ocupa de deszapezirea drumurilor. Primarului i s-a reprosat faptul ca a venit prea tarziu, iar in gluma i s-a transmis ca totusi e bine ca nu a venit in plina iarna sa ceara sprijin, patronii sustinand ca, contractele pentru deszapezire se fac pana in luna septembrie si nu in ultimul moment. Claudiu Buciu a realizat imediat dupa castigarea alegerilor ca Lugojul va avea o problema cu deszapezirea dar a fost legat de maini sa grabeasca lucrurile, din cauza investirii si a altor chichite birocratice care s-au intins pana la sfarsitul lunii octombrie. Primarul anunta inca de acum cateva saptamani ca primaria nu detine niciun utilaj pentru deszapezire si nu are rezerve de material antiderapant, fosta administratie locala obisnuindu-i de ani buni pe lugojeni sa inoate prin nameti. Buciu mai are la dispozitie cateva saptamani pentru a incerca sa contracteze o firma care sa se ocupe de deszapezire, in conditiile in care meteorologii au estimat ca luna decembrie va aduce cu siguranta primii fulgi de nea. In urma cu doi ani, Lugojul a fost paralizat de niste caderi abundente de zapada. Desi la acea vreme nu avea nici o functie administrativa, Buciu a inchiriat doua tractoare si a deszapezit mai multe strazi din oras. La fel ca si acum, Boldea a lasat Lugojul la mana Salprest si a Meridian. Ramane de vazut cum se va descurca primarul Buciu in aceasta iarna in cazul in care nu va reusi sa obtina un contract cu o firma de deszapezire.