GYM PELE

Anuntul a fost facut in urma cu putin timp. Trebuie sa prezentati o declaratie daca vreti sa ajungeti la Timisoara prin Mosnita Noua

18 Noiembrie 2020
Lugoj Info.ro -Trebuie sa prezentati o declaratie daca vreti sa ajungeti la Timisoara prin Mosnita Noua foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Se prelungeste carantina pentru cateva comune de langa Timisoara.

service-lugoj

Avand în vedere ca joi, 19 noiembrie, la ora 5, se va  împlini termenul de 14 zile pentru carantinarea localitatilor Pesac, Fibis, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul apartinator Chisoda, Dumbravita, Mosnita Noua cu satele apartinatoare Rudicica, Urseni, Albina si Mosnita Veche si Ghiroda fara satul Giarmata Vii, Directia de Sanatate Publica a facut marti o analiza pentru a se vedea daca se impune sau nu prelungirea masurii. Analiza a fost facuta în baza Metodologiei de raspandire a riscului de raspandire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/localitate în vederea instituirii masurii de carantina zonala / ridicare a masurii de carantina elaborat de Centrul National de Combatere a Bolilor. În urma analizei, Directia de Sanatate Publica a transmis Institutului National de Sanatate Publica propunerea de prelungire a carantinarii localitatilor Mosnita Noua (cu satele apartinatoare Rudicica, Urseni, Albina si Mosnita Veche), Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Ghiroda ( fara satul Giarmata Vii), Dudestii Noi si Dumbravita, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scazut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localitati - Pesac, Fibis si Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinarii. În urma primirii avizului, miercuri, la ora 18, prefectul Liliana Onet a convocat sedinta Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta în cadrul careia au fost adoptate hotararile privind prelungirea carantinarii pentru unitatile administrativ-teritoriale Mosnita Noua, cu satele apartinatoare Rudicica, Urseni, Albina si Mosnita Veche,  Giroc, cu satul apartinator Chisoda, Dudestii Noi, Ghiroda, fara Giarmata Vii, si Dumbravita. Hotararile vor fi  transmise de urgenta catre Centrului National de Coordonarea si Conducere a Interventiei în vederea emiterii ordinului sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru prelungirea carantinarii. Prelungirea masurii de carantinare intra în vigoare de la emiterea Ordinului sefului DSU. Asadar, daca vreti sa ajungeti la Timisoara si vreti sa tranzitati localitatea Mosnita Noua o puteti face doar daca prezentati organelor de control o declaratie pe proprie raspundere sau o adeverinta de la angajator.