Cat de mult vor fi afectati lugojenii. Reactia sefilor de institutii dupa ce Consiliul Judetean Timis a decis ca acestea sa plateasca chirie pentru spatiile pe care le ocupa pe strada Timisoarei

29 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro -Reactia sefilor de institutii dupa ce Consiliul Judetean Timis a decis ca acestea sa plateasca chirie

Consilierii judeteni au decis in urma cu cateva zile ca institutiile publice care ocupa spatii in cladirea de pe strada Timisoarei, ce apartin Consiliului Judetean, sa plateasca chirie.

Miruna International
Miruna Lugoj

Este vorba de cladirea in care in urma cu ani buni a functionat Banca Agricola si in care isi desfasoara activitatea Politia Locala, AJOFM, Casa de Pensii si ITM. Majoritatea consilierilor judeteni au decis ca toate institutiile din cladire si care nu sunt in subordinea Consiliului Judetean Timis sa plateasca chirie, in timp ce unii alesi judeteni, care s-au opus, au incercat sa puncteze electoral sustinand ca plata unei chirii ar fi o povara pentru aceste institutii si s-ar putea ajunge pana intr-acolo incat acestea si-ar incheia activitatea la Lugoj iar oamenii din intreaga zona ar urma sa faca din nou drumuri la Timisoara. Contactat de Lugoj Info.ro, seful ITM Timis, Pavel Kasai sustine ca i se pare normal ca institutia pe care o conduce sa plateasca o chirie pentru spatiul pe care il ocupa. Kasai spune ca ITM nu va avea nici cea mai mica problema in a achita suma solicitata de Consiliul Judetean si da garantii ca activitatea ITM nu se va muta de la Lugoj. Seful ITM a adaugat ca suma pentru chirie este cuprinsa in buget si totul va fi normal la Lugoj. Primarul Claudiu Buciu sustine la randul sau ca Politia Locala isi va continua activitatea in sediul de pe strada Timisoarei si este de acord cu plata unei chirii lunare. Primarul considera ca plata unei sume de bani pentru spatiul ocupat de politisti este un lucru firesc, chiria fiind in opinia lui o decizie normala. Celelalte institutii au cerut timp pentru a transmite un raspuns oficial cu privire la cat de greu le va fi sa plateasca chiria impusa de Consiliul Judetean Timis. Se pare insa ca niciuna dintre institutiile de pe strada Timisoarei nu au o problema cu aceasta plata si, in consecinta, se vor conforma deciziei forului condus de Alin Nica, astfel ca lugojenii nu vor fi afectati asa cum se plangeau unii membri PSD.