Avarie la reteaua de apa. Conducerea Meridian 22 Lugoj a considerat ca nu trebuie sa comunice lugojenilor ce se intampla

15 Februarie 2021
Lugoj Info.ro -Conducerea Meridian 22 Lugoj a considerat ca nu trebuie sa comunice lugojenilor ce se intampla

Conducerea Meridian 22 Lugoj pare sa se razbune pe lugojeni dupa ce consiliul local a decis intrarea in insolventa a societatii.

Luni, o avarie a lasat fara apa mii de lugojeni. Situatia a fost localizata in zona Tesatori unde, sustin angajatii societatii de apa canal, de aproape trei ani de zile o conducta deversa direct in paraul Stiuca. Imediat ce a aflat de avarie, primarul Claudiu Buciu a cerut conducerii Meridian 22 sa ia toate masurile pentru stoparea pierderilor. Timp de cateva zile s-a intervenit la remedierea ei cu mai multe utilaje. Problemele au fost rezolvate luni in jurul orei 15. In timpul cat s-a intervenit, presiunea apei la robinete a scazut in mai multe cartiere iar la robinete a inceput sa curga apa tulbure, lucru care i-a revoltat pe multi lugojeni. Din nefericire, conducerea societatii Meridian 22 nu a considerat ca este important sa ii anunte pe lugojeni despre interventie si despre problemele pe care le puteau intampina la reluarea furnizarii serviciului. Societatea de apa canal a Lugojului a intrat in insolventa in urma cu cateva zile, dupa ce administratia Boldea a capusat ani de zile bugetul firmei. Administratia locala condusa de Claudiu Buciu a facut mai multe planuri de redresare insa nici unul nu poate fi pus in aplicare deoarece din cauza statiei de epurare care deverseaza in raul Timis apele neepurate, cei de la Apele Romane au sanctionat continuu societatea iar amenzile nu mai pot fi platite. In urma cu cateva saptamani, conturile societatii au fost blocate tocmai pentru neplata amenzilor, iar angajatii si-au primit salariile doar dupa interventia primarului.