Echipa “Romania, te iubesc” s-a intors la Lugoj. Rares Nastase: Ar trebui ca DNA si politia sa faca o ancheta la fata locului

01 Martie 2021

Cea mai buna echipa TV de anchete jurnalistice din Romania s-a intors la Lugoj pentru a continua documentarea unui reportaj inceput anul trecut.

Din pacate, pandemia a dus la amanarea filmarilor din primavara lui 2020, astfel ca Rares Nastase a revenit in aceste zile in orasul nostru. Daca anul trecut Boldea si subordonatii sai au facut tot ce au putut pentru a-l impiedica pe jurnalist sa filmeze in statia de epurare sau in interiorul uzinelor de apa, de aceasta data primarul Claudiu Buciu i-a prezentat realizatorului tv situatia nefardata a retelelor de apa, dar si a canalizarii orasului, care se scurge direct in Timis. Dupa ce a vazut clar cum stau lucrurile, Rares Nastase a postat pe retelele de socializare o inregistrare video in care a solicitat autoritatilor sa faca o ancheta la Lugoj si Jabar. Desi de ani de zile lugojenii platesc amenzi uriase pentru apele uzate deversate direct in Timis iar statia de epurare a fost modernizata doar pe hartie, cu sase milioane de euro, nici o ancheta a autoritatilor nu a gasit pe cineva vinovat pentru jaful din bani publici de la Jabar si asta in ciuda faptului ca politia si procurorii au fost sesizati de mai multe ori. Emisiunea “Romania, te iubesc” dedicata dezastrului de la Lugoj va fi difuzata pe postu de televiziune PRO TV in aceasta primavara. Va reamintim ca anul trecut echipa “Romania, te iubesc” a avut parte de o primire nu tocmai calda la Lugoj, primarul Francisc Boldea refuzand colaborarea cu echipa de televiziune, jurnalistii fiind nevoiti sa foloseasca drone sau camere ascunse pentru a realiza emisiunea. Aproape sigur o parte dintre filmarile de atunci vor fi folosite pentru realizarea materialului care se anunta unul extrem de interesant. 

VEZI MAI JOS RELATAREA LUI RARES NASTASE DE LA STATIA DE EPURARE JABAR