Kuhntop Lugoj

Zeci de cereri de intrare in legalitate. Primaria Lugoj luata cu asalt de lugojenii care pana acum au beneficiat de clementa functionarilor

17 Martie 2021
Lugoj Info.ro - Primaria Lugoj luata cu asalt de lugojenii care pana acum au beneficiat de clementa functionarilor foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Se schimba lucrurile in administratia locala.

Miruna International
Miruna Lugoj

Zeci de lugojeni au depus cereri catre Primaria Lugoj, in ultimele luni, prin care solicita sa intre in legalitate cu diferite chestiuni. Cel mai des intalnite sunt cererile privind constructiile. Multi lugojeni care si-au construit imobile au incalcat legea incurajati si de faptul ca unii functionari se faceau ca nu vad nici o problema. Odata cu instalarea noii administratii, lucrurile s-au complicat, in conditiile in care primarul si viceprimarul verifica atent orice document si chiar se deplaseaza in teren pentru a vedea anumite constructii. Neavand posibilitatea sa mai fenteze legea, multi lugojeni s-au gandit ca nu ar fi rau sa ceara intrarea in legalitate recunoscandu-si greseala. In ultimele luni, mai multi proprietari de imobile au fost amendati pentru diverse chestiuni legate de urbanism. Administratia locala a transmis in nenumarate randuri mesaje clare la adresa celor care intentioneaza sa ridice imobile in oras, sa se apuce de treaba doar dupa ce au obtinut autorizatiile necesare pentru lucrari. Din pacate, inca sunt multi lugojeni care cred ca legea este facuta doar pentru a fi incalcata si procedeaza ca atunci cand la conducerea primariei se afla Boldea si acolitii sai sfidand mesajul dur al autoritatilor. Primarul Claudiu Buciu a anuntat inca din campania electorala ca toate cladirile ridicate trebuie sa respecte legea si asta pentru ca nu-si va asuma niciun fel de risc pentru nimeni. In tara au fost situatii in care primarii au fost chemati de autoritatile judiciare sa dea explicatii pentru constructii care s-au prabusit sau care au luat foc si asta dupa ce s-a constatat ca autorizatiile emise de primarie s-au facut fara respectarea legii.