Parabo Market Lugoj

Sunt vizate mai ales zonele dintre cele doua poduri. Lucrari de amploare la digurile de pe malurile raului Timis, la Lugoj

26 Aprilie 2021
Lugoj Info.ro -Lucrari de amploare la digurile de pe malurile raului Timis, la Lugoj foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Digurile de pe Timis, care au fost puse la grea incercare anul trecut, vor fi refacute in urma unor lucrari de amploare.

Miruna International

Un proiect al Administratiei Bazinale de Apa Banat prevede o interventie complexa pentru etansarea unor rosturi si fisuri pe o lungime de aproximativ 130 de metri, in doua zone identificate in amonte de Podul de Fier. Aici, interventiile vor avea loc pe malul stang al raului. “Etansarea rosturilor si fisurilor pe fata dinspre apa, inclusiv a gaurilor din parapet, are rolul de a opri patrunderea apei si a precipitatiilor în rosturile si fisurile betonului. Realizarea camasuielii si pe partea superioara a parapetului, ca un capac, are un dublu rol: - de a stopa patrunderea apei si a precipitatiilor în rosturile si fisurile betonului; - de a aduce parapetul la aceeasi cota si a realiza continuitatea acestuia”, precizeaza proiectantii. De asemenea, se va interveni la cosmetizarea zidului parapet pe o lungime de 970 de metri, pe toata lungimea dintre cele 2 poduri, atat pe malul drept, cat si pe cel stang. “Repararea zidului- parapet degradat si a fisurilor cu o camasuiala realizata prin utilizarea de mortar de ciment cu mare rezistenta, armat si cu fibre, pe fata dinspre zona aparata si pe partea superioara a parapetului, care sa asigure: - aderenta buna la suport; - lucrabilitate foarte buna; permeabilitate la apa redusa; volum stabil. De asemenea, se aplica o tencuiala decorativa pe fata dinspre zona aparata, prin: - pregatirea suprafetei; aplicarea amorsei, dupa care aplicarea tencuielii decorative. De asemenea, se refacere fundatia zidului parapet în zonele în care parapetul si-a pierdut stabilitatea sau are tendinte de înclinare”, mai precizeaza specialistii. Cei de la Apele Romane au anuntat ca au transmis proiectul catre Primaria Lugoj si asteapta avizul primarului Claudiu Buciu. Deocamdata nu a fost anuntata data la care incep aceste lucrari.