Efectele unei camere video. In piata din Lugoj, factura de gunoi a scazut de la 25.000 la 3.500 de lei pe luna

10 Mai 2021
Lugoj Info.ro -In piata din Lugoj, factura de gunoi a scazut de la 25.000 la 3.500 de lei pe luna foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Ideea administratiei locale de a monta o camera de luat vederi in zona de colectare a deseurilor din piata, a scazut factura emisa de operatorul care gestioneaza ridicarea gunoiului de pe raza municipiului Lugoj.

Functionarii din primarie si primarul au avut semnale ca la tomberoanele din piata, platite din bani publici, arunca gunoiul mai multe firme din zona, care nu au contracte, desi acest loc era exclusiv destinat producatorilor agricoli care vand in piata. Primarul Claudiu Buciu a dispus ca in zona sa fie montata o camera de luat vederi, astfel ca in cateva zile nu mai putin de patru indivizi care lucreaza la societati comerciale ce isi desfasoara activitatea langa piata, au fost surprinsi in fapt. Indivizii au fost amendati pentru ca nu aveau contracte cu operatorul de deseuri si li s-a pus in vedere sa nu mai arunce gunoiul in pubelele municipalitatii. Efectele acestor sanctiuni s-au vazut in prima luna de facturare. Pubelele Primariei Lugoj nu au mai fost atat de pline pe timpul saptamanii, cubajul, care determina in mare masura factura emisa de firma ce se ocupa de ridicarea deseurilor, a scazut si, in consecinta, costurile sunt mai mici. Primarul sustine ca de la o plata de 25.000 de lei pe luna s-a ajuns la o factura de doar 3500 de lei. Buciu spune ca atitudinea delasatoare a celor care administreaza piata nu va ramane nepedepsita, in conditiile in care ani de zile cei care trebuiau sa ia masuri au tolerat situatia si au privit nepasatori cum banii publici sunt cheltuiti pentru ca unele firme de langa piata sa se poata scapa de deseuri.