GYM PELE

Preturile la materiale au crescut, avizele vin greu. Firma care reabiliteaza centrul Lugojului ia in calcul sa renunte la contract

24 August 2021
Lugoj Info.ro -Firma care reabiliteaza centrul Lugojului ia in calcul sa renunte la contract foto: Lugoj Info.ro

Unul din reprezentantii firmei care se ocupa de reabilitarea zonei centrale a municipiului Lugoj sustine ca in acest moment este luata in calcul varianta rezilierii contractului cu Primaria Lugoj.

Lugoj Info Online Publicitate

Catalin Dovan, care se ocupa de lucrarea de la Lugoj, a prezentat pentru Lugoj Info.ro motivele care fac ca muncitorii sai sa nu poata avansa. “La acest moment exista lucrari care nu fac obiectul proiectului si care conditioneaza evolutia lui, respectiv rebransari si refacerea bransamentelor de apa, de gaze, repozitionari ale unor retele de care nu se stia si care trebuie proiectate si mutate, retele electrice ale riveranilor care sunt intr-o stare destul de avansata de uzura, lucruri neprevazute in proiect si care s-au descoperit in masura sapaturilor, si astea sunt niste elemente pe care primaria si le-a asumat in calitate de beneficiar sa le gestioneze si sa le faca. Pana acum nu am primit nimic favorabil, motiv pentru care luam inclusiv in calcul renuntarea. Sunt motive care nu au depins de noi si care vad ca treneaza. Atata timp cat acele retele nu se refac, noi nu putem sa avansam cu lucrarea. Lucrarile astea (nota redactiei: de bransamente) sunt discutate si notificate de anul trecut, pe masura ce lucrarile au evoluat. Timpul trece, tot insistam si vedem ca nu se intampla nimic, v-am spus luam in calcul inclusiv rezilierea contractului, pentru ca timpul trece preturile cresc. Problemele astea au fost sesizate si discutate pe masura ce au aparut pentru ca strada nu a fost decopertata instantaneu, nu s-au gasit toate, pe masura ce s-a sapat au mai gasit niste retele care trebuie schimbate. Sistarea s-a facut pentru ca beneficiarul, prin proiectantul lui, sa dea solutii la ceea ce am gasit in pamant si care nu faceau obiectul contractului. Am dat de retele coapte, intr-un loc am gasit teava de gaz la 15 centimetri sub pavaj, cand ea trebuia sa fie la un metru. Am inteles ca Primaria Lugoj este acum doar la faza de avizare a proiectului”, a declarat Dovan. Viceprimarul Cristian Galescu sustinea inainte de alegerile de anul trecut ca lucrarea are un termen de finalizare de 60 de luni, ceea ce poate indica faptul ca administratia Boldea s-a grabit cu deschiderea lucrarilor, insa a luat in calcul timpul lung de obtinere a avizelor. Centrul a intrat in renovare inainte de alegerile locale si au fost abandonate imediat tocmai din cauza ca nu erau obtinute toate avizele. Administratia Buciu s-a trezit in situatia ca lucrarea nu poate continua si a inceput practic de la zero cu toate aprobarile, astfel ca la un an de la inceperea lucrarilor in zona centrala a orasului nu se mai intampla nimic.