Intreaga zona isi va schimba infatisarea. Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor ar putea ajunge in administrarea primariei

24 Septembrie 2021
Lugoj Info.ro -Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor ar putea ajunge in administrarea primariei foto: Redesteptarea

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu intentioneaza sa aduca in patrimoniul municipiului Lugoj terenul pe care in acest moment se afla platoul Casei de Cultura a Sindicatelor.

Terenul a fost dat in administrare Uniunii Generale a Sindicatelor, in 1974, printr-o hotarare data de unul dintre cei mai importanti lideri comunisti, Manea Manescu, care in acel an ocupa functia de presedinte al Consiliului de Ministri. Buciu sustine ca Primaria Lugoj solicita retragerea dreptului de folosinta dupa ce urmasa Uniunii Generale a Sindicatelor, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor nu si-a exprimat disponibilitatea de a renova platoul aflat in zona centrala a orasului. Pentru ca terenul sa poata reintra in posesia administratiei locale, consilierii lugojeni trebuie sa isi dea acordul iar mai apoi trebuie emisa o hotarare de Guvern. Buciu sustine ca intreaga zona centrala intra in renovare si nu mai poate astepta pana cand cei de la Asociatia Nationala a Caselor de Cultura vor face rost de bani pentru a reface platoul. In acest moment, Primaria Lugoj nu are nici un drept sa intervina pentru reabilitarea platoului. Va reamintim ca in urma cu cateva zile constructorul care renova centrul orasului a decis sa renunte la contract dupa ce a invocat scumpirea materialelor. Primarul Claudiu Buciu a anuntat ca lucrarea va fi reluata cu un alt constructor si va cuprinde si cealalta portiune care se intinde pana la fosta cofetarie Nicole.