GYM PELE

Sanctiunea nu a fost legala. Judecatorii au anulat amenda de 90.000 de lei data primarului de catre Garda de Mediu

03 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Judecatorii au anulat amenda de 90.000 de lei data primarului de catre Garda de Mediu foto: captura PROTV

Judecatoria Lugoj a decis in prima instanta sa anuleze procesul verbal prin care primarul Claudiu Buciu era sanctionat cu 90.000 de lei dupa ce inspectorii de la Garda de Mediu au descoperit un deponeu ilegal la marginea Lugojului.

Garda de Mediu Olt in frunte cu seful Garzii Nationale de Mediu de la acea vreme, Octavian Berceanu, au descins la Lugoj la inceputul lunii iunie avand alaturi si reprezentantii unei televiziuni nationale care au venit tocmai de la Bucuresti. Aflat in plina campanie electorala pentru functia de sef al USR Bucuresti, Berceanu a ales sa vina la Lugoj pentru a taia in carne vie. Intr-un reportaj halucinant in care a dat de inteles ca la Lugoj s-ar putea ingropa si gunoaie aduse din strainatate, Berceanu i-a lasat primarului si nota de plata, 90.000 de lei. Amenda nu a fost aplicata primariei, ci primarului. Atitudinea lui Berceanu a fost salutata cu entuziasm de liderii PSD si USR lugojeni care s-au inghesuit sa il acuze pe Buciu de incalcarea legii desi tot orasul stia ca depozitul functiona de ani buni in zona balastierei Cotuna, iar Garda de Mediu nu a scris nici macar un avertisment cand administratia era condusa de Boldea si PSD. Buciu si-a varsat amarul pe retelele de socializare incercand sa gaseasca o explicatie pentru descinderea la Lugoj a comisarului Berceanu, alta decat aceea a unei executii la comanda. Berceanu nu a fost nici la Timisoara, nici la Deva, nici la Arad, ci la Lugoj, iar tinta a fost una directa, primarul Lugojului. Desi a anuntat ca va contesta amenda, Buciu a facut curatenie pe malul Timisului recunoscand ca deponeul ilegal era una dintre problemele orasului si zona urma sa fie ecologizata. Coincidenta, Berceanu a ajuns inainte sa inceapa lucrarile de curatenie, asta desi de peste zece ani subordonatii sai nu au vazut nimic ilegal. La exact cinci luni de la aplicarea amenzii, judecatorii “au admis în parte cererea formulata de petentii Primarul Municipiului Lugoj si Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Lugoj în contradictoriu cu intimata Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Olt. Admite cererea formulata de petentul Buciu Claudiu Alexandru, în calitate de Primar al Municipiului Lugoj, în contradictoriu cu intimatii Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - Garda Nationala de Mediu si Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Olt, cerere înregistrata pe rolul Judecatoriei Lugoj. Anuleaza procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Obliga intimata Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Olt la plata catre petentul Primarul Municipiului Lugoj a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecata“. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.