INCHIRIERE HALE LUGOJ

Nici o firma nu mai recunoaste garantiile. Boldea a fost atentionat sa nu deschida strandul

06 Ianuarie 2022
Lugoj Info.ro -Boldea a fost atentionat sa nu deschida strandul

Strandul din Lugoj, a carui constructie a durat aproape zece ani si care a inghitit sute de mii de euro, trebuie refacut de la zero.

Dupa mai multe inspectii facute de specialisti, acestia au decis ca toate lucrarile realizate in bataie de joc de catre firma Matcon fac imposibila darea in folosinta a obiectivului fara niste investitii majore. Desi nu au vehiculat nici o suma, cei care au analizat situatia strandului sustin ca cel mai bine ar fi construirea bazei de agrement de la zero. In vara anului trecut, Primaria Lugoj a fost instiintata ca a pierdut garantiile la majoritatea utilajelor si a altor materiale achizitionate la baza, dupa ce comerciantii au aflat ca nu au fost respectate procedurile legale de punere in functiune. Un document prin care fostul primar Francisc Boldea era avertizat sa nu deschida strandul, a fost pur si simplu neglijat. Boldea a deschis strandul sperand sa mai castige un mandat, insa baza s-a deteriorat si mai mult. Strandul nu a functionat niciodata in intregime si asta din cauza problemelor mari cu echipamentele, dar si cu infrastructura aflata intr-o stare jalnica.

 

 

Primarul Claudiu Buciu nu sustine alocarea unor noi fonduri pentru strand asa ca intr-o sedinta extraordinara propune ca strandul sa fie inchiriat in urma unei licitatii, iar castigatorul sa faca investitii si sa refaca baza. Va reamintim ca lucrarile la strand au fost facute de firma afaceristului Ianos Mate, un prieten al primarului iar imediat ce a incasat banii firma a fost desfiintata. In aceste conditii administratia locala nu poate actiona pe nimeni in judecata deoarece constructorul nu mai exista in acte.