Investitie de 50 de milioane de euro. Elvetieni interesati sa ridice un parc fotovoltaic la Lugoj, pe 50 de hectare

23 Februarie 2022
Lugoj Info.ro - Elvetieni interesati sa ridice un parc fotovoltaic la Lugoj, pe 50 de hectare foto: facebook.com/energiezukunftschweiz

Energie Zukunft Schwetz, una dintre cele mai importante companii din Europa care furnizeaza servicii in domeniul energiilor regenerabile si al eficientei energetice isi doreste sa investeasca la Lugoj.

service-lugoj

Compania din Elvetia a avut deja discutii cu primarul Claudiu Buciu si a depus la Primaria Lugoj o scrisoare de intentie prin care isi exprima interesul de a construi un parc fotovoltaic ce s-ar putea intinde pe o suprafata de aproximativ 53 de hectare. EZS are la activ peste o suta de proiecte operationale fiind cel mai important dezvoltator fotovoltaic pentru instalatii comerciale si industriale din Elvetia. Compania solicita un contract de concesiune pe minim 30 de ani pentru un teren identificat. De asemenea, compania elvetiana desfasoara in acest moment o serie de proiecte de biogaz in Marea Britanie, Danemarca si Ungaria. Deocamdata nu se stie valoarea investitiei, insa se estimeaza ca ar fi vorba de aproximativ 50 de milioane de euro. Investitia care vizeaza o zona de pe strada Olosagului ar avea un termen de finalizare de doi ani. In acest moment primaria incaseaza cateva sute de euro pe concesionarea terenului. Cererea elvetienilor va fi prezentata consilierilor locali care vor decide daca aceasta reprezinta interes pentru municipiu. Primaria Lugoj are in plan ridicarea unui alt parc fotovoltaic prin fonduri europene, insa pe o suprafata mai mica. Primarul Claudiu Buciu isi doreste ca institutiile publice subordonte sa foloseasca exclusiv energia produsa in acest parc.