S-au inteles. Consiliul Judetean Timis preia drumul Herendestiului

25 Aprilie 2022
Lugoj Info.ro -Consiliul Judetean Timis preia drumul Herendestiului

Primarii din Lugoj si Victor Vlad Delamarina, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste drumul Herendestiului.

Drumul, care acum are rang de drum comunal, urmeaza sa fie preluat si refacut de catre Consiliul Judetean, devenind drum judetean. Consilierii locali lugojeni vor parafa decizia luata de primarii Claudiu Buciu si Ioan Cardas, cu presedintele CJT la sfarsitul acestei luni. Ideea preluarii acestui drum de catre Consiliul Judetean Timis a apartinut Primariei Victor Vlad Delamarina, insa a fost refuzata de Francisc Boldea si colegii din PSD. Existand la preluarea mandatului doua hotarari pentru trecerea acestui drum la Consiliul Judetean, Primaria Lugoj nu a avut practic voie sa faca nici un fel de investitie.

 

 

“Drumul care asigura o legatura directa între Municipiul Lugoj si localitatea Visag este situat pe teritoriul a doua Unitati Administrativ Teritoriale, respectiv Municipiul Lugoj si Comuna Victor Vlad Delamarina. Acest drum cuprinde doua tronsoane, respectiv tronsonul din localitatea Lugoj (DN 58 A), identificat în CF nr. 412601 ca strada Herendestiului pana la limita UAT Victor Vlad Delamarina si tronsonul de drum comunal DC 136 limita UAT Lugoj- Herendesti - Pietroasa Mare - Visag (DJ 585). Prin Hotararea Consiliului Judetean Timis nr. 92/24.06.2020 s-a aprobat solicitarea de trecere a unui bun imobil din domeniul public al Comunei Victor Vlad Delamarina, în domeniul public al Judetului Timis, iar ulterior prin Hotararea Consiliului Local al Comunei Victor Vlad Delamarina nr. 27/31.07.2020 s-a aprobat trecerea din domeniul public al Comunei Victor Vlad Delamarina, în domeniul public al Judetului Timis a imobilului DC 136 Lugoj (DN 58 A) - Herendesti - Pietroasa Mare - Visag (DJ 585). Pentru a fi clasat în categoria drum judetean, este necesar ca respectivul drum, bun imobil aflat în domeniul public a doua Unitati Administrativ Teritoriale, sa treaca în domeniul public al Judetului Timis. În vederea trecerii acestuia în domeniul public al Judetului, este necesar a fi solicitat de catre Consiliul Judetean Timis, prin emiterea unei hotarari în acest sens si catre Municipiul Lugoj. Astfel, pentru preluarea sectorului de drum (strada Herendestiului), înscris în CF nr. 412601 Lugoj, nr. cadastral/nr. topografic 412601 (atasat), situat pe teritoriul administrativ al Unitatii Administrativ Teritoriale Municipiul Lugoj, pe tronsonul Lugoj (DN 58 A) - limita UAT Victor Vlad Delamarina, este necesara emiterea unei Hotarari de Consiliu Judetean Timis de solicitarea de trecere a bunului imobil din domeniul public al Municipiului Lugoj, în domeniul public al Judetului Timis, precum si declararea acestuia ca bun de interes public judetean. Fata de cele precizate, apreciem ca este în interesul comunitatii locale transmiterea în domeniul public al Judetului Timis, a sectorului de drum Lugoj (DN 58 A) limita UAT Victor Vlad Delamarina, prin faptul ca reprezinta un traseu de interes judetean care va asigura legatura directa între Municipiul Lugoj si localitatea Visag, respectiv între DN 58 A (în Lugoj) si DJ 585, inclusiv legatura cu jud. Caras-Severin, scurtand astfel durata de deplasare între ele. Drumului judetean i se va aloca indicativul "585A" si va asigura legatura între DJ 585 si DN 58 A. Lungimea exacta a drumului va fi stabilita ulterior predarii/primirii acestuia si efectuarii masuratorilor topografice pe întreg traseul. Pentru aceste motive, va rugam sa analizati, avizati si aprobati proiectul de hotarare alaturat”, se precizeaza in raportul inaintat consilierilor locali.