Masuri dure. Primaria Lugoj inaspreste amenzile pentru cei care nu intretin curatenia in oras

30 Mai 2022
Lugoj Info.ro -Primaria Lugoj inaspreste amenzile pentru cei care nu intretin curatenia in oras foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Consilierii locali vor decide in sedinta daca se impune sau nu inasprirea sanctiunilor pentru cei care nu intretin curatenia pe domeniul public.

service-lugoj

Politia Locala Lugoj propune un set de sanctiuni pentru diferite situatii cu care s-a confruntat dar nu a putut aplica sanctiuni deoarece cadrul legal era slab reglementat. Asadar, operatorii de salubritate vor fi sanctionati cu amenzi intre 500 si 2500 de lei daca nu respecta orarul de colectare a deseurilor comunicat de Primaria Lugoj, nu  asigura suficiente pubele sau murdaresc aleile pietonale ori nu asigura recipiente de deseuri pe santiere. Noua legislatie va permite sanctionarea cu amenzi de pana la 1000 de lei a persoanelor fizice si 2000 de lei a persoanelor juridice care nu inlatura turturii formati pe imobile, aceleasi amenzi putand fi aplicate pentru persoanele sau firmele care nu mentin curatenia pe trotuare, rigole, spatii verzi, in dreptul cladirilor si proprietatilor pe care le folosesc.

Expunerea de rufe la vedere, dar si scuturatul covoarelor, a fetelor de masa de pe balcoane sau ferestrele imobilelor colective se va sanctiona cu amenzi intre 100 si 1000 de lei. Firmele care executa lucrari vor fi sanctionate cu pana la 2000 de lei daca nu asigura la iesirea din santier puncte de spalare a utilajelor si masinilor si pana la 2000 de lei daca nu asigura plasa de protectie contra prafului in cazul in care executa lucrari. Amplasarea ilegala de schele pe domeniul public va fi sanctionata cu pana la 2000 de lei. Vesti proaste si pentru “spargatorii de seminte”, acestia urmand sa fie sanctionati cu pana la 2000 de lei pentru aruncarea pe jos a cojilor de seminte, aceeasi sanctiune urmand a fi aplicata si in cazul abandonarii de ambalaje pe domeniul public. Lugojenii care vor toaleta arborii ilegal, vor distruge jardinierele sunt pasibili de amenda de pana la 2000 de lei. Aceeasi amenda va fi aplicata pentru persoanele care folosesc spatiile verzi pentru parcare, infiinteaza gradini de zarzavat sau pentru depozitare. Lipirea de afise sau anunturi publicitare va fi strict interzisa in alte locui decat cele amenajate si va fi sanctionata cu amenzi intre 500 si 1000 de lei. Noul set de reguli va fi pus la dispozitia lugojenilor dupa ce va fi adoptat de consilieri. Politistii locali vor informa populatia in prima faza, dupa care se va trece la sanctiuni. Amenzile pot fi aplicate de catre politistii locali, nationali, dar si de catre echipajele jandarmeriei.