Unora le e greu sa inteleaga ca nu sunt angajati pe viata. Amenintari, intimidari, actiuni in instanta si sabotaj, dupa ce s-a decis reorganizarea serviciilor din subordinea Primariei Lugoj

22 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Unora le e greu sa inteleaga ca nu sunt angajati pe viata foto: Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Situatie tensionata in administratia locala dupa ce primarul si-a asumat decizia de a reorganiza intreg aparatul din subordinea sa.

service-lugoj

Saptamana viitoare, consilierii locali vor fi chemati sa discute si sa aprobe reorganizarea asteptata de majoritatea lugojenilor. Desi a atras atentia subordonatilor, inca de la preluarea mandatului, ca asteapta o schimbare de atitudine, Buciu a fost nevoit sa ii scoata din sistem pe cei care au crezut ca sinecurile sunt pe viata. Angajati de 10 sau chiar 20 de ani, unii functionari s-au obisnuit sa trateze serviciul ca pe o chestiune personala si sa vina la serviciu cand vor si sa lucreze cam ce vor. Primarul a ales sa schimbe organigrama si sa reorganizeze fiecare birou. Buciu nu a ascuns faptul ca situatia este impusa si de criza economica, astfel ca e normal ca numai cei care muncesc si fac ceva pentru cetateni sa ramana in administratia locala. Zeci de lugojeni au atras atentia ca sunt tratati cu sictir de unii functionari, iar serviciile, care ar trebui sa fie in slujba lor, sunt anemice. Inca de la preluarea mandatului si a primelor anunturi privind reorganizarea administratiei locale, primarul s-a confruntat cu actiuni de amenintare si intimidari.

Daca functionarii din primarie au ajuns sa se dea viteji doar dupa ce li s-a spus ca nu se mai regasesc in viitoarea organigrama, cei din serviciile subordonate au incercat tot felul de santaje si atacuri pe retele de socializare inca de anul trecut. Unul din angajatii Casei de Cultura si-a facut un blog in care critica administratia din care si el facea parte. Individul, suparat ca nu mai pune mana pe banii publici si nu-i mai poate cheltui dupa bunul plac, si sustinea ca nu e obligat sa vina la serviciu in fiecare zi, este unul dintre cei care vor trebui sa isi gaseasca un loc de munca in mediul privat. Pe lista se mai regasesc si alte personaje care ani de zile s-au considerat de neinlocuit si care incasau bani fara sa faca ceva pentru comunitate fiind convinsi ca lugojenii sunt obligati sa ii plateasca. In ultimele zile, angajatii primariei care au avut un rol in luarea ultimelor decizii, sustin ca au fost amenintati de catre cei care vor ramane fara loc de munca, iar altii au blocat pur si simplu activitatile pe care ar fi trebuit sa le faca in mod firesc. Cum era si normal, indivizii care s-au obisnuit sa traiasca din banii lugojenilor au anuntat ca vor actiona in instanta Primaria Lugoj si primarul, cerand sa revina in administratia locala.