GYM PELE

Doua capele date in folosinta simultan. Locuitorii din Hitias si Racovita renunta la obiceiul de a-si tine decedatii acasa

24 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Locuitorii din Hitias si Racovita renunta la obiceiul de a-si tine decedatii acasa foto: Lugoj Info.ro

Primaria comunei Racovita a dat in folosinta doua capele mortuare.

service-lugoj

Imobilele au fost ridicate in aproximativ doi ani, finantarea celor doua constructii fiind asigurata de la bugetul local. Constructia capelelor a durat mult din cauza piedicilor intampinate de constructori, care au fost nevoiti sa intrerupa lucrarile de mai multe ori pe perioada pandemiei. Cele doua capele au fost ridicate la solicitarea oamenilor din localitatile Hitias si Racovita.

Constructiile sunt finalizate si au fost date in folosinta, chiar daca mai sunt de facut mici retusuri. Primarul comunei Racovita, Nicolae Negru sustine ca se fac eforturi pentru ca astfel de capele mortuare sa fie ridicate in toate satele apartinatoare comunei. In opinia edilului, folosirea acestor edificii arata un pas mare spre civilizatie. Negru a precizat ca depunerea persoanelor decedate la capela este o recomandare si nu o obligatie pentru cetateni, insa sunt tot mai multi localnici care renunta la obieciul de a depune sicriele in imobilele in care locuiesc.