INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Reorganizarea in administratia locala a primit unda verde. Consilierii USR i-au abandonat pe oamenii carora le promiteau salvarea

27 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Consilierii USR i-au abandonat pe oamenii carora le promiteau salvarea foto: Redesteptarea.ro

Consilierii lugojeni au votat luni reorganizarea Primariei Lugoj, dar si a institutiilor subordonate.

La sedinta au participat doar 16 consilieri din 18, doi dintre reprezentantii USR avand alte lucruri mai importante de facut. Medicul care conduce vremelnic USR si care a desfiintat in urma cu ceva timp cateva sectii ale spitalului municipal, pare sa fi realizat ca primarul are dreptul sa ii trimita acasa pe cei care iau banii degeaba, astfel ca a renuntat in a-si mai apara o parte din pile si din abonatii la banii publici. In ultimul moment, membrii USR au primit un mesaj prin care li se cerea sa il salveze pe “prietenul Tinut” si li s-a lasat libertatea sa voteze cum vor la restul punctelor. In aceste conditii, cel mai probabil, David si Tepes au preferat sa nu participe la o sedinta in care sa faca figuratie, in timp ce al treilea consilier a votat precum i-a “soptit” presedintele de partid. Intr-un final, reorganizarea a trecut cu, surpriza, votul unui consilier PSD, fostul viceprimar Cristian Galescu. Membrii PSD consultati de Lugoj Info.ro sustin ca votul lui Galescu e de inteles, in conditiile in care fostul viceprimar a fost la randul lui victima indivizilor care ani de zile au plimbat hartii prin primarie si au incasat lunar salarii de cateva mii de lei.

Galescu nu ar fi uitat ca tot spatiile verzi, politia locala si gunoaiele au adus PSD-ului un rezultat catastrofal la alegerile din toamna lui 2020, astfel ca ar fi actionat cum i-a dictat constiinta. Asadar, in ciuda amenintarilor si a santajelor facute de indivizi care ani de zile s-au infruptat din banii publici, noua organigrama ii trimite in sfarsit acasa pe cei care au crezut ca lugojenii sunt obligati sa ii plateasca pe viata. Printre cei care si-au luat adio de la un loc caldut platit bine se numara si bloggerul Augustin Bercean. Individul, care aproape de zece ani de zile tinea in casa parti din mobila de la Casa de Cultura sub pretextul ca acestea se afla la el in comodat, a ramas deocamdata fara post si va avea timp suficient sa se ocupe de blog. Bercean si-a infiintat blogul imediat dupa ce a aflat ca urmeaza sa fie trimis acasa incercand din rasputeri sa puna presiune pe primar si consilieri prin articolele sale. Buciu a precizat ca nu este santajabil si a mers pana la capat cu planul de reorganizare. Duminica, Bercean a urcat pe blog un ultim material inainte de sedinta incercand disperat inca o data sa il sperie pe primar. Buciu nu s-a lasat intimidat nici de aceasta data si a mers mai departe si l-a facut pe Bercean somer. Urmeaza ca individul, care flutura o "diploma de excelenta", sa arate cat e de excelent in domeniul privat acolo unde se pune cu adevarat pret pe munca si unde inainte sa ajunga angajat la stat nu a prea excelat.