INCHIRIERE HALE LUGOJ

5000 de tone de piatra. Lucrarile de consolidare a malurilor din cartierul Cotu Mic sunt în grafic

13 Octombrie 2022
Lugoj Info.ro - Lucrarile de consolidare a malurilor din cartierul Cotu Mic sunt în grafic foto: ABAB

Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA Banat) a anuntat ca lucrarile din zona municipiului Lugoj continua dupa programul stabilit.

Pana in acest moment, au fost realizate circa 40% din totalul lucrarilor necesare pentru apararea impotriva inundatiilor pe tronsonul insulei din cartierul Cotul Mic, care e situata intre malurile cursului de apa Timis. S-au finalizat lucrarile de decolmatare a cursului de apa Timis pe o lungime de 350 m, iar volumul de terasamente obtinut, de 9200 mc, se foloseste pentru consolidarea si refacerea malurilor care au eroziuni produse de viiturile inregistrate in anii precedenti.

Pentru realizarea lucrarilor de decolmatare au fost facute lucrari de defrisare a vegetatiei arborescente si arboricole specifice zonei respective, situate pe malul stang al raului Timis, cu acordul Directiei Silvice Timis care a efectuat marcajele aferente, cu respectarea legislatiei silvice.

Lucrarile de consolidare si de refacere a malurilor sunt executate deja pe o lungime de 70 m, dintr-un total de 180 m, fiind necesare aproximativ 5000 tone de piatra bruta.

Aceste lucrari hidrotehnice care vizeaza zona Lugoj - Cotu Mic, au inceput in aceasta vara in baza unui protocol de colaborare intre ABA Banat si Primaria Lugoj. Lucrarile sunt executate cu personalul si utilajele Sistemului de Gospodarire a Apelor Timis (SGA Timis), prin Formatia de Interventie Operativa Mecanizata si Sistemul Hidrotehnic Lugoj. Primaria Lugoj asigura combustibilul necesar utilajelor si materialele pentru lucrarile de refacere a malurilor, a anuntat ABAB.

Scopul final al acestor lucrari este acela de a asigura sectiunea de scurgere a apei si de consolidare a malurilor cu anrocamente pentru evitarea eroziunilor de mal.  Astfel se poate asigura protejarea obiectivelor socio-economice din zona respectiva.

Conform protocolului de colaborare, lucrarile se vor finaliza pana la 31.12.2022, sau, cel tarziu, pana in 31.05.2023.