GYM PELE

10.000 de vehicule pe zi. Expertii recomanda reconstructia celor doua sensuri giratorii pe soseaua de centura a Lugojului

16 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro -Expertii recomanda reconstructia celor doua sensuri giratorii pe soseaua de centura a Lugojului foto: Lugoj Info

Administratia locala a primit cele doua studii de trafic, necesare continuarii proiectelor celor doua sensuri giratorii de pe soseaua de centura.

service-lugoj

Primaria Lugoj a inceput intocmirea documentatiilor pentru a limita producerea de accidente in intersectiile de pe strada Tapiei si Hezerisului, insa PSD si USR, conduse de Dobra si Floroni, au facut tot ce au putut pentru a bloca proiectul. Acum, odata cu finalizarea studiului de trafic, expertii recomanda cele doua constructii. Specialistii care au intocmit studiul, sustin in documentele emise Primariei Lugoj, ca valorile de trafic zilnice in cele doua intersectii, sunt de aproximativ 10.000 de vehicule. De asemenea, din masuratori rezulta faptul ca terenul achizitionat de consilierii PNL si donat Primariei Lugoj, dupa ce Dobra si Floroni au refuzat achizitia, va ajuta la constructia unui sens giratoriu suficient de mare. Studiul a fost realizat efectuandu-se o estimare si pentru urmatorii 15 ani.

 - Viteza de circulatie, debitele de serviciu ridicate inregistrate pe VO Lugoj, modul actual de amenajare a intersectiei, fara insule de dirijare a traficului realizate denivelat, cu amenajare de tip „cruce”, determina un risc crescut de aparitie a accidentelor, cu precadere la executarea manevrei de viraj la stanga de pe drumul secundar (DJ680), pe drumul principal (VO Lugoj).

- Amenajarea unui sens giratoriu in zona studiata va conduce la calmarea traficului, la permiterea realizarii miscarilor de stanga in conditii de siguranta si la cresterea sigurantei circulatiei in zona. De asemenea, intersectia de tip sens giratoriu permite drepturi egale de accesare a intersectiei pentru toate ramurile ce converg catre giratie si de aici rezulta o atentie sporita pentru soferi, chiar daca se deplaseaza pe relatia prioritara VO Lugoj, cu efect in reducerea semnificativa a riscului de producere a accidentelor;

- In scenariul Cu Proiect, circulatia auto se va desfasura in conditii de trafic intens, cu formarea de siruri de asteptare temporare minime la intrarea in sensul giratoriu, pe directiile principale de deplasare. Sirul mediu de asteptare inregistrat pe parcursul simularii de o ora este de apx. 3.0m pe directia drumului principal. Nivel de serviciu inregistrat este “A” – circulatie fluenta, circulatia se desfasoara cu formare de cozi de asteptare fara impact asupra fluentei circulatiei.

- In scenariul Cu Proiect, Perspectiva (15 ani), circulatia auto se va desfasura in conditii de trafic intens cu formarea de siruri de asteptare temporare minime, la intrarea in sensul giratoriu pe directiile principale de deplasare. Sirul mediu de asteptare inregistrat pe parcursul simularii de o ora este de apx. 10.0m pe directia drumului Nivel de serviciu inregistrat este “A/”B” – circulatie fluenta, circulatia se desfasoara cu formare de cozi de asteptare, fara impact asupra fluentei circulatiei.

In urma analizei de trafic si a simularilor realizate, proiectantul recomanda amenajarea intersectiei studiate cu intersectie de tip Giratoriu, se precizeaza in studiu.

Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, spera ca pana in primavara anului viitor sa fie obtinute toate avizele si cele doua intersectii sa intre in lucru. Buciu a precizat ca, cel mai probabil, cele doua sensuri giratorii vor fi finantate prin PNRR.