miercuri, 7 iunie 2023
15.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ajutoare pentru incalzirea locuintelor. Incepe depunerea formularelor

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Incepand cu data de 10 octombrie 2022, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, situat in Lugoj – piata Victoriei nr. 4 – parterul Primariei Lugoj, se pot depune formularele completate, documentele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia, precum si actele doveditoare privind situatia locativa, in vederea  obtinerii ajutorului pentru incalzirea locuintei, in perioada sezonului rece 2022 – 2023 (1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023), precum si a suplimentului pentru energie. Programul cu publicul al Comisiei de incalzire din cadrul D.A.S.C. Lugoj este de luni pana vineri, intre orele 9 – 15,  iar in zilele de joi, orarul va fi de la 9 – 18.

 

 

Venit net lunar pana la

Persoana singura

2.053 lei

Familie

1.386 lei/ membru

 

In vederea obtinerii ajutorului la incalzire pentru toata perioada sezonului rece, cererile si actele doveditoare pot fi depuse pana in data de 20 NOIEMBRIE 2022!!!  Toate persoanele care beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei vor beneficia si de STIMULENTUL lunar pentru ENERGIE!!!

Formularele de cerere – declaratie pe propria raspundere pentru acordarea subventiei la iincalzire, lista cu documentele ce trebuiesc anexate formularului, transele ajutoarelor de incalzire, precum si lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei, pot fi vizualizate/ descarcate de pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj: www.dasclugoj.ro .

Suplimentul pentru energie are drept scop acoperirea integral sau, dupa caz, a unei parti din cheltuielile cu iluminatul locuintei, sustinerea facilitatilor de gatit si asigurarea apei calde in locuinta, asigurarea continuitatii in alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viata persoanelor, din motive de sanatate, si utilizarea mijloacelor de comunicare care presuspun utilizarea de energie. Suplimentul pentru energie se acorda pe toata perioada anului.

Suplimentul pentru energie este o suma fixa care se acorda in functie de sursele de furnizare a energiei utilizate, in cuantum de:

  • 30 lei/ luna pentru consumul de energie electrica,
  • 10 lei/ luna pentru consumul de gaze naturale,
  • 20 lei/ luna pentru consumul de combustibili solizi si/ sau petrolieri.

In situatia in care singura sursa de energie utilizata este energia electrica, cuantumul suplimentului este de 70 lei/ luna.

Suplimentul pentru energie se acorda cumulat in functie de sursele de furnizare a energiei utilizate si se plateste direct furnizorului, in cazul consumatorilor de energie electrica si de gaze naturale, respectiv direct titularului, in cazul consumatorilor de combustibili solizi si/ sau petrolieri.

In acest sens, rugam cetatenii, ca indiferent de sursa de incalzire utilizata (gaze naturale, energie electrica sau lemne), in conditiile in care solicita si suplimentul pentru energie, sa prezinte facturile de utilitati (gaze naturale si energie electrica) pentru sursa de energie utilizata.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon 0760.240.351 , in vederea obtinerii de relatii/ detalii suplimentare, anuntat Angelica Uscat, director general al DASC Lugoj.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Trei administratori din Lugoj sunt cercetati. Dosare penale pentru piratarea unor programe de calculator

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  au descins...

Au cerut respect. Peste doua sute de angajati din invatamant, au protestat la Lugoj

Profesorii au protestat, vineri, la Lugoj.Timp de o jumatate...

WOW! Noua perla a restaurantelor lugojene, se apropie de inaugurare

Lugojul va avea in scurt timp, o noua locatie...