duminică, 14 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

“Am vazut disperare, teama, suferinta”. Pastorul lugojean Ionel Tutac a fost in mijlocul refugiatilor la frontiera sarbo-croata

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Tutac sustine ca a fost impresionat atat de refugiati cat si de voluntari. ”Zilele acestea am mers pana la granita dintre Croatia si Serbia, la Opatovac, unde am vizitat o tabara de refugiati.
Realitatea privita prin proprii ochi intotdeauna are un impact mai mare. Am plecat din Timisoara cu alimente, haine, Nou Testamente in limba araba, ca sa ii ajutam pe acesti oameni care au parcurs mii de kilometri in cautarea unui trai mai bun. Am vazut disperare, teama, suferinta, femei extenuate de drum si copii care nu mai aveau nici macar puterea sa planga. Am vazut barbati care isi purtau copii in brate si putinele bagaje in spate, politisti croati marcati de drama refugiatilor si voluntari care au pregatit o masa calda pentru acesti semeni ai lor, fara sa se teama ca ar putea fi teroristi printre refugiati. Am vazut organizatii non-profit si crestini implicati cu toata daruirea in ajutorarea celor care ne „invadeaza” spatiul nostru european, si jurnalisti avizi dupa stiri de senzatie. Am apreciat spiritul de unitate dintre voluntarii veniti sa ajute – oameni veniti din Cehia, Albania, Polonia, Bosnia, Serbia, cu toti egali in fata suferintei si a dramei umane, gata sa daruiasca fara sa conteze ca refugiatii erau musulmani, si ca in tarile lor crestinii sunt decapitati pentru activitatea misionara”, a scris Tutac pe o retea de socializare.

{gallery}refugiati0210{/gallery}

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...

Bichonul lui Nica a plecat. Liberalii își recâștigă organizația după ani de zile în care au fost umiliți de Nica

Liberalii lugojeni și-au recâștigat organizația după ani de zile...